Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Május 20. 19:32, kedd | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Alapítványi kezekbe kerül a gyepmesteri telep

Alapítványi kezekbe kerül a gyepmesteri telep

Júniustól a Fidó Bácsi Közhasznú Alapítvány üzemelteti a gyepmesteri telepet. A közszolgáltatási szerződést, mely részletesen szabályozza a telep új üzemeltetési feltételeit.

Júniustól a Fidó Bácsi Közhasznú Alapítvány üzemelteti a gyepmesteri telepet. A közszolgáltatási szerződést, mely részletesen szabályozza a telep új üzemeltetési feltételeit, ma (május 20-án) írta alá dr. Medgyesi József, a kuratórium elnöke és Kapus Krisztián polgármester a városházán.

A gyepmesteri telep üzemeltetésének átadásáról áprilisban döntött a város képviselő-testülete. Tekintettel arra, hogy az alapítvány kötelező önkormányzati feladatot vesz át, az önkormányzat éves szinten 7.988.200 forint vissza nem térítendő támogatást biztosít a gyepmesteri telep működtetéséhez. Mindemellett a városatyák 552.000 forint fejlesztési támogatást szavaztak meg a létesítmény hatékonyabb üzemeltetéséhez.
A döntéshozók reményei szerint a változás mind állatvédelmi, mind állatjóléti szempontból hatékony és eredményes fejlődést hoz a gyepmesteri telep és a kutyamenhely életében, ezáltal a jövőben még több állat életét menthetik meg Kiskunfélegyházán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok