Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2019. Március 07. 12:39, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Alföldi kisvárosunk mindig szívében élt

Alföldi kisvárosunk mindig szívében élt

Holló László születésnapjának 132. évfordulóján városunk a híres festő és grafikus Korona utcai emléktáblája előtt tisztelgett.

A március 6-án tartott megemlékezésen Kis Virág keramikus mondta el gondolatait az egybegyűlteknek:

Holló László a XIX. század végén született, így nagyon sokan mi már nem találkozhattunk vele, nem ismerhettük őt személyesen. Azokat az embereket véljük, hogy jól ismerjük, akikről tudjuk, mit szeretnek csinálni, mi az ami foglalkoztatja őket valójában. Holló Lászlót épp ezért is érezhetjük közel magunkhoz. Ő lefestette azokat a dolgokat, amelyek igazán közel álltak hozzá, melyeket igazán szeretett. Lefestette az alföldi tájat, a tanyákat, a tanyákon dolgozó embereket, a tanyai állatokat és ennek a szép alföldi tájnak a fényeit és minden szépségét. Talán azt üzeni számunkra, a mai kor emberének, a helyi lakosoknak, az alföldön élőknek, hogy mi is szeressük, mi is tiszteljük a minket körülvevő vidéket, és a minket körülvevő embereket. Csodálkozzunk rá nap, mint nap ennek szépségeire.

Az ünnepi köszöntőt követően városvezetésünk nevében Balla László és Rosta Ferenc alpolgármesterek, a tiszadadai delegáció tagjai, a közművelődési intézmények képviseletében megjelentek, a Holló László Képzőművész Kör tagjai, valamint a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület tagjai elhelyezték tiszteletük koszorúit az emléktáblánál.

Címkék: Holló László

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.