Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. November 12. 17:37, szombat | Külföld
Forrás: mti

Amerikai választások - Szoros versenyben a szenátusban 49-49, a képviselőházban 211-201 az állás

Amerikai választások - Szoros versenyben a szenátusban 49-49, a képviselőházban 211-201 az állás

A washingtoni szenátusi választásokon ismét fej-fej melletti a verseny, mert a nem hivatalos eredmények szerint Arizona államban a demokrata párti jelölt győzött, a képviselőházi választásokon pedig még mindig a republikánusok vezetnek, de előnyük csökken.

A szenátusi választáson Arizona államban Mark Kelly győzött a republikánus Blake Mastersszel szemben. Az egyelőre nem hivatalos, helyi idő szerint szombat hajnali adatok szerint - a szavazatok 83 százalékának összesítése alapján - Kelly előnye csaknem 124 ezer voks.

A FoxNews és a CNN mandátum-előrejelzése alapján a szenátusi választáson szombaton reggel 49-49 volt az állás. Még számolják a szavazatokat Nevada államban, és egyelőre őrzi csekély előnyét a republikánusok jelöltje. A szombat hajnali adatok szerint a voksok csaknem 95 százalékának ismeretében Adam Laxalt alig 900 szavazattal vezet a demokrata Catherine Cortez Masto előtt. Ha a republikánusoknak Nevadában sikerül győzniük, akkor a szenátusi többségről a georgiai megismételt választás dönt majd december 6-án. Ugyanis ott második fordulót kell tartani, először egyik jelöltnek sem sikerült abszolút többséget szereznie.

A képviselőházi választáson szombat hajnalban a republikánusok csökkenő előnyét mutatták a részeredmények. A 435 tagú alsóházban a republikánusok 211 mandátumban lehetnek biztosak, míg a demokraták 201-ben. A többséghez 218 helyre van szükség. A még kiadó képviselői helyek többsége Kaliforniában van.

Fotó: Pixabay

Címkék: USA, választás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.