Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2016. Május 16. 17:00, hétfő | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com

Amiről nem is gondolnád, hogy árthat a hajadnak

Amiről nem is gondolnád, hogy árthat a hajadnak

Rendszeresen mosod, a balzsamot sem hagyod ki, aztán jöhetnek a pakolások, a hajvégápoló olajok, krémek, hogy hajad egészséges, ápolt és tündöklő legyen.

Szinte hihetetlen, hogy az ilyen alapos ápolás előtt, közben, után is követhetünk el hibákat, melyek árthatnak hajszálainknak.

Nem kell nagy dolgokra gondolni, egy egészen szokványos tevékenység közben is érheti károsodás a hajszálakat.

Ha nedves hajjal bújsz ágyba
Nyáron még nagyjából rendben van, de a többi évszakban hanyagold a vizes hajjal alvást. Nem érdemes a lustaságra sem fogni! Megfázhat a fejed, illetve összeismerkedhetsz a kellemetlen, ám annál makacsabb korpával.

Ha túlzásba esel
Mondjuk a hajmosás terén! Mert úgy gondolod, minden nap meg kell mosnod a hajad, hogy az ne legyen annyira zsíros. Pedig lehet, pont ez okozza a bajt! Hagyd a hajad néhány napig mosás nélkül, és meglátod, a túlzott zsírosodás is abbamarad.

Ha túl sok a „dörzsi”
Hajmosás után Te is átdörzsölöd a hajad egy törölközővel, méghozzá jó alaposan, hogy alig maradjon benne nedvesség? Hát, nem jól teszed! Ez csak tompává és porózussá változtatja a hajat. Inkább itasd fel a felesleges vizet a „lombkoronádról”.

Ha csak csűröd és csavarod
Ha idegességedben, vagy unaloműzőként eddig az egyik ujjaddal elkezdet csavargatni a hajadat, nem jártál el valami jól! Az ujjaidon lévő szennyeződések a hajvégekre kerülve nem tesznek kifejezetten jót hajkoronád egészségének. Inkább válaszd más módját a stressz levezetésének, az unalom elűzésének.

Ha irányt tévesztettél
Főleg a vastag szálú hajjal rendelkező hölgyeknél fontos, hogy először a hajvégeket, majd az az felett lévő részt fésüld, végül pedig simítsd át a tövektől egészen a végekig a hajkoronád. Ha egy körben szeretnéd „tetőtől talpig” átfésülni a hajad, akár töredezetté is válhat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:08, csütörtök | Helyi

Figyelem!!! Több helyen útlezárás várható!

A Jogging Plus Sportegyesület és Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata futóversenyt rendez 2023. május 27-én délelőtt a tavalyi évhez hasonlóan.

2024. Május 16. 16:06, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 15. 19:13, szerda | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Hagyományőrző, kulturális, szórakoztató programok, kiállítások, sportesemények színesítik a városalapítók hete fesztiválját május 17. és 26. között.

2024. Május 15. 11:41, szerda | Helyi

Több mint két tonna romlott húst találtak egy kisteherautóban az M5-ösön

Több mint két tonna romlott húst találtak a pénzügyőrök egy túlsúlyos kisteherautóban az M5-ös autópályán - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerdán az MTI-t.