Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2015. Január 20. 08:00, kedd | Bulvár
Forrás: tvgo.hu

Anyja se ismerne rá: Mason Gamble

Anyja se ismerne rá: Mason Gamble

Közel 22 éve került a mozikba a Dennis, a komisz című komédia, amiben Mason Gamble alakította a világ – feltételezhetően – legzsiványabb gyermekét.

Közel 22 éve került a mozikba a Dennis, a komisz című komédia, amiben Mason Gamble alakította a világ – feltételezhetően – legzsiványabb gyermekét. Utánajártunk, miképp alakult az egykori gyerekszínész karrierje a sikerfilmet követően.

A 90-es évek elején John Hughes, többek között a Reszkessetek, betőrök! írója és producere, húszezer gyereket hallgatott meg szerte az Egyesült Államokban, hogy megtalálja a tökéletes rosszcsont kissrácot – egy olyan kisfiút, aki mozifilmben kelti életre a komisz Dennist, azt a karaktert, akinek válogatott zsiványságait korábban csak képregényből (a kissrác kalandjai eredetileg képregénycsíkként láttak napvilágot) és egy tévéfeldolgozásból ismerhette a közönség.

GILISZTA ÉS DINOSZAURUSZCSONT

A húszezer kisfiú között volt egy, aki a meghallgatáson kantáros farmerjának zsebéből előhalászott egy (állítólagos) dinoszauruszcsontot és egy (félig) élő földigilisztát, miközben a legnagyobb természetességgel mesélt Arizonáról, a csörgőkígyókról, az otthon féltve nevelgetett házi kukacairól és a nagymamájáról. Ő volt az ekkor nagyjából hatéves Mason Gamble, aki természetesen azonnal megkapta Dennis szerepét: a figura a hivatalos előzetes szerint "Amerika klasszikus kölyökkaraktere egy klasszikus amerikai vígjátékban". Imádnivaló, ugyanakkor mindig valamilyen csínytevésen agyaló rosszcsont, aki őrületbe kergeti a Walter Matthau alakította Wilson bácsit.

A nem túl bonyolult hatásokkal operáló film jól teljesített a mozipénztáraknál, ám Masonnek szerencséje volt, hiszen a gyártó stúdió nem próbált azonnal további bőröket lehúzni a sikerről. A VHS-forgalmazásra szánt folytatásra (Dennis, a komisz ismét pimasz) egészen 1998-ig kellett várni, a címszerepet ekkor már Justin Cooper alakította, így Mason jobbára elkerülte a Macaulay Culkin-féle gyereksztárok mostoha tinédzsersorsát, és a kiégés sem fenyegette.

A CSÚCSRÓL A FELEDÉSBE

Karrierje szempontjából persze nem biztos, hogy Mason így járt a legjobban, hiszen a nagy sikerű Dennis, a komisz után hiába szerepelt tizenhat további filmben, ezek közül már egyikkel sem sikerült megismételnie a rosszcsont kisfiú sikerét. Gamble feltűnt a Just in Time-ban, az Átváltozás/Rossz hold című, meglehetősen olcsó kivitelezésű vérfarkasos horrorfilmben, a Gattacá-ban, illetve láthattuk Wes Anderson nagyszerű '98-as Okostojás-ában is.

Mason ezt követően feltűnt ugyan az Anya csengője című tévéfilmben és A szomszéd című thrillerben, de a túlfoglalkoztatottság sosem fenyegette, és a filmesek lassan megfeledkeztek róla. 2004-ben még kapott egy mellékszerepet a Dee Dee Rutherford című komédiában – itt hosszú haja miatt alig lehet ráismerni –, 2006-ban feltűnt a Miami helyszínelők egy epizódjában, utoljára pedig öt éve állt a kamerák elé a nemzetközi bestsellerből készített Golf in the Kingdom című filmben, ahol egy olyan filozófushallgatót alakított, aki imád golfozni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:53, csütörtök | Bulvár

Rádióhullámokkal működő fegyverrendszert fejleszt a brit kormány

Rádióhullámokkal működő védelmi fegyverrendszer fejlesztéséről számolt be csütörtökön a brit kormány.

2024. Május 14. 06:00, kedd | Bulvár

Az önkéntes véradás fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Posta új bélyege

Az önkéntes véradás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a Magyar Posta egy új, alkalmi bélyeg kibocsátásával

2024. Május 13. 09:20, hétfő | Bulvár

Benézett a nappaliba a kamion

Lesodródott a 64-es főútról, átszakította a drótkerítést és a családi ház oldalába csapódott egy rakomány nélküli nyerges vontató múlt héten Enying Fő utcáján.

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.