Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Szeptember 14. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Apple: nagyobb, gyorsabb és keskenyebb az új iPhone5

Apple: nagyobb, gyorsabb és keskenyebb az új iPhone5

Bemutatta új okostelefonját, az iPhone 5-öt az Apple amerikai informatikai óriáscég; a telefon legújabb csúcsverziója a tavaly ősszel piacra dobott elődjénél gyorsabb.

Bemutatta új okostelefonját, az iPhone 5-öt az Apple amerikai informatikai óriáscég; a telefon legújabb csúcsverziója a tavaly ősszel piacra dobott elődjénél gyorsabb, keskenyebb és nagyobb a kijelzője, valamint képes 4G-vel csatlakozni az internethez. A készüléket Tim Cook Apple-vezérigazgató mutatta be a cég kaliforniai székhelyén.

Cooknak - aki a tavaly elhunyt vállalatalapító Steve Jobsot váltotta a társaság élén - hatalmas nyomás alatt kell továbbra is az informatikai cégek élvonalában tartania a vállalatot. A legendás okostelefon új verzióját is abban a reményben mutatták be, hogy az Apple ismét az élre törhet a minden eddiginél kiélezettebb versenyben. Az okostelefon-piacon jelenleg a Google operációs rendszere, az Android a legelterjedtebb, a legtöbb okostelefont pedig a Samsung Electronics adja el. A Microsoft szoftvergyártó a Windows 8-as operációs rendszerrel igyekszik felzárkózni a Google és az Apple mögé. Az Apple-t riválisai megelőzték a nagyobb kijelzős és gyorsabb internetkapcsolatot biztosító telefonokkal. A kaliforniai székhelyű óriáscég ezért most elsőként dobott piacra olyan telefont, amely 4G LTE-vel kapcsolódik az internethez, a kijelzőt pedig az eddigi 3,5 colosról 4 colosra növelték. Az új telefonon minden eddigi alkalmazás is működik majd, annak ellenére, hogy a kisebb kijelzőre tervezték őket. Az iPhone 5 az Apple új, 'A6'-os processzorával fut, amely a cég vezetői szerint kétszer gyorsabb az elődjénél. Az új telefonnak három mikrofonja van és a 4S modellnél kifinomultabb, bár szintén 8 megapixeles kamerája, amely jobb felbontású képek készítésére is képes. Az iPhone-ok eddigi generációiból több mint 243 millió darab kelt el világszerte 2007 óta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal