Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Május 11. 08:11, csütörtök | Helyi
Forrás: BAON

Árokba repült egy teherautó és egy személygépkocsi Bócsánál

Árokba repült egy teherautó és egy személygépkocsi Bócsánál

A baleset csütörtök hajnalban háromnegyed egy körül történt az 54-es főúton Bócsa és Soltvadkert között. Csodával határos módon mindkét sofőr túlélte a balesetet.

A felismerhetetlenségig összetört személyautó sofőrje is túlélte az ütközést, súlyos sérülésekkel került kórházba. A felborult teherautó vezetője, a szélvédőn keresztül a saját lábán mászott ki a vezetőfülkéből, ő nem sérült meg.

A helyszínen gyűjtött információink szerint a személygépkocsi Bócsa felől érkezett, amikor eddig tisztázatlan okok miatt áttért a szemközti sávba és oldalról összeütközött a neki szemből érkező teherautóval. Az ütközés erejét mutatja, hogy mindkét jármű az árokba repült. A helyszínre a soltvadkerti önkormányzati tűzoltók mellett a kiskunhalasi hivatásos egység műszaki mentőjét is riasztották. Kiskőrösről kettő, Kiskunhalasról egy mentő érkezett a helyszínre, azonnal megkezdték a mentési munkálatokat.

A személyautó teljesen összetört, a sofőr beszorult a roncsba, őt a tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki. Úgy tudjuk, hogy a gépkocsi hátsó rakterében egy autómotor volt, ami az ütközéstől előrecsúszott, de a válaszfal megfogta, így nem zuhant rá a gépkocsit vezető férfire, akit súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállítottak a mentők a kiskunhalasi kórházba.

Az árokba borult teherautóban, ami keresztben elzárta az főút melletti kerékpárutat is, a sofőr nem sérült meg, az oldalsó ajtó szélvédőjét kirúgva a saját lábán mászott ki. A tehergépkocsi vezetőfülkéje összetört és a futóművei is kitörtek, egyik kereke több méterre repült a járműtől. Az úttestet 30-40 méter hosszan roncsdarabok és üvegszilánkok borították be, a mentés és a helyszínelés miatt több órára teljes szélességében lezárta a rendőrség az 54-es főutat, illetve Bócsa és Soltvadkert irányába terelték. A főutat hajnali három óra után nem sokkal nyitották meg a forgalom előtt, de a helyszínelés szakaszos forgalomkorlátozás mellett folytatódott. Fél órával az összetört járművek műszaki mentése miatt ismét teljes szélességében lezárta a rendőrség az 54-es főút érintett szakaszát, kerülni Bócsa és Soltvadkert felé lehetett.

Fotók: Pozsgai Ákos (BAON)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok