Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2015. November 03. 12:58, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Az ajándékozáshoz nem kell keresni az alkalmat

Az ajándékozáshoz nem kell keresni az alkalmat

Ma (november 3-án) kerültek átadásra kiskunfélegyházi Pedagógiai Szakszolgálat részére azok az eszközök és tárgyak, melyek egy jótékonysági megmozdulás kézzel fogható eredményei.

A Sorsocskák Alapítvány elnöke Dr. Ónodi Izabella és a legfőbb felajánló Fejes Sándor jóvoltából a félegyházi gyerekeket segítő szolgálat rendkívül szerteágazó pszichológiai, fejlesztő-és gyógypedagógiai munkájának körülményeinek javítását szolgálják majd a továbbiakban ezek a színes gyermekbútorok, a rajztábla, a csepphinta és sok egyéb nélkülözhetetlen apróság.

Az augusztus végén rendezett jótékonysági Dj focimeccs és buli bevételét a fő szervező Fejes Sándor a Sorsocskák Alapítvány javára ajánlotta fel. Ehhez az összeghez csatlakozott az alapítvány is, így az adományt képező eszközökre mintegy százezer forint gyűlt össze.

Az eredeti tervek szerint egy félegyházi asztalos vállalkozót szerettek volna felkérni a bútorok elkészítésére, de sajnos nem találtak olyan szakembert, aki rövid határidővel vállalta volna. Így egyöntetűen a vásárlás mellett döntöttek, hogy mielőbb hozzájussanak a pedagógusok és a gyermekek is a fejlesztő tevékenységhez nélkülözhetetlen eszközökhöz.

Ezúton is köszönjük mindenkinek az önzetlen támogatást, amellyel a félegyházi és környékbeli gyermekek megfelelő fejlődéséhez nyújtottak segítő kezet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.