Városlista
2022. szeptember 24, szombat - Gellért

Hírek

2022. Augusztus 08. 15:23, hétfő | PR
Forrás: (x)

Az átigazolási szezon nemcsak a fociban, de az amerikai kosárlabdában is teljesen új erősorrendet hozhat

Az átigazolási szezon nemcsak a fociban, de az amerikai kosárlabdában is teljesen új erősorrendet hozhat

Mindössze néhány hét telt el, amióta a kaliforniai Golden State Warriors csapata megnyerte az Amerikai Profi Kosárlabda Bajnokságot, viszont azóta teljes mértékben a csapatok építkezése került a központba.

A legnagyobb kérdés, hogy vajon mi lesz a sikerekre épített, de a szétesés szélén álló Brooklyn Nets sorsa. Az előző két szezonban a liga három legjobb játékosa is Brooklynban játszott, viszont James Harden még a szezon vége előtt Philadelphia-ba váltott, így már az addig is morálisan gyengélkedő Nets a sérüléséből visszatérő Kevin Durant és a Covid-19 szabályozások miatt mellőzött Kyrie Irving összhangja nélkül teljesen súlytalanul játszva győzelem nélkül esett ki a rájátszásban.

Ennek köszönhetően nem véletlen, hogy az átigazolási pletykák célkeresztjében ez a két játékos szerepel. Kyrie Irving egyik lehetséges állomása az a Los Angeles Lakers lehet, ahol újra csapattársak lehetnének LeBron Jamesszel, akivel még a 2010-es évek elején bajnokságot nyert Clevelandben. Ahhoz viszont, hogy a Lakers megszerezze Irving játékjogát, mindenképp helyet kell szorítania neki a csapatban. A legesélyesebb távozó ebben az esetben a már hosszabb ideje alulteljesítő veterán, Russell Westbrook lenne.

Az amerikai lapok ilyen szempontból több opcióról írnak. Egyrészről Westbrook akár San Antonioba is kerülhet, viszont több olyan hírt is lehet látni, ami szerint Westbrook az Indiana Pacers, vagy éppen a New York Knicks csapatába is kerülhet.

Ami tovább nehezíti a helyzetet, az Kevin Durant szerepe Brooklynban. A többszörös NBA bajnok ugyanis a napokban hivatalosan is arra kérte a Nets vezetőségét, hogy engedjék el a brooklyn-i csapattól. A Nets így teljes egészében az összeomlás szélére kerülhet és az előző néhány év munkája teljesen összeomolhat az elkövetkezendő néhány hétben.

Kevin Durant szempontjából a legesélyesebb célpont a Boston Celtics, vagy a Miami Heat. Az ő klubváltása még esélyesebbnek is mondható, mint csapattársáé, mivel Durant átigazolására már sportfogadások is köthetőek. Az Magyarországon is megbízhatóbb Unibet is a Boston Celtics és a Miami csapatát tartja a legesélyesebbnek, viszont a legjobb oddsok továbbra is amellett szólnak, hogy sem a Heat, sem a Celtics nem tud elég követ megmozgatni, hogy Durant csapatot tudjon váltani.

Az ESPN értesülései szerint mind a két játékos jövője jóformán Durant klub váltásától függ. A többszörös All Star játékos többször is kifejtette, hogy továbbra is szeretne egy csapatban játszani Kyrie Irvinggel, viszont távozna is Brooklyn-ból. Abban az esetben tehát, ha Kevin Durant csapatot vált, akkor nagy valószínűséggel Kyrie Irving sem marad a Brooklyn Nets-ben és a Los Angeles Lakers-nek is más opciók felé kell néznie, ha bajnokesélyes csapatot akarnak építeni jövőre.

A liga többi átigazolását tekintve még a Utah Jazz játékosa, Donovan Mitchell kérdéses. Mitchell a Jazz egyik legmeghatározóbb játékosa, viszont már a tavalyi évben is felmerült egy esetleges váltás a New York Knicks-be. Az idei nyáron is elég hangos a sajtó Mitchell klub váltásáról, de a jelenlegi sajtóértesülések szerint a felek továbbra sem tudtak megegyezni, aminek értelmében a sztárjátékos a Utah Jazz játékosa marad.

Az elmúlt néhány napban viszont több nagyobb kérdés is megválaszolásra került. James Harden marad a Philadelphia 76ers játékosa, valamint Bradley Beal is hosszabbított a Washington Wizards csapatával. A szupersztárok területén Devin Booker, Ja Morant, Nikola Jokic és Karl Anthony-Towns is mind több éves szerződés hosszabbítást írtak alá jelenlegi csapatukkal.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 22. 13:19, csütörtök | PR

K&H: mennyibe kerül a mozi? Mi lesz a zsebpénzzel? a gyerekek élete is drágább lett

Egyre drágábbak a meglóduló infláció miatt az iskolások hétköznapjai, például a menzákon jelentős drágulás figyelhető meg.

2022. Szeptember 22. 08:08, csütörtök | PR

Kerülje el a vadgázolást az első hazánkban is elérhető okos vadriasztóval

Hazánkban a hivatalos statisztikáknál jóval több, évente akár 40 ezer vadgázolás történhet. Ezt a számot hivatott csökkenteni a VIONN GO, az első okos vadriasztó

2022. Szeptember 07. 12:37, szerda | PR

Dugattyús kompresszor – sűrített levegő a ház körül

Talán nem is gondolnánk, hogy mennyire hasznos lehet egy sűrített levegő előállítására alkalmas készülék a ház körül. Pedig számos kisebb-nagyobb munka során megkönnyítheti dolgunkat.

2022. Szeptember 06. 16:46, kedd | PR

Tökéletes romantika Noszvajon a Treehousesban

Virág András, karate világbajnokunk ritkán enged betekintést a magánéletébe.