Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. December 27. 10:00, szombat | Belföld
Forrás: origo.hu

Az autóbontóknak sem lesz könnyű

Az autóbontóknak sem lesz könnyű

Januártól az autóbontóknak minden egyes kibontott alkatrészt dokumentálniuk kell - így módosította a kormány a hulladékká vált gépjárművekről szóló rendeletét.

Januártól az autóbontóknak minden egyes kibontott alkatrészt dokumentálniuk kell - így módosította a kormány a hulladékká vált gépjárművekről szóló rendeletét.

Jelenleg az autóbontóknak mindössze a hulladékká vált és a tulajdonosoktól átvett gépjárművekről kell nyilvántartást vezetniük. A januártól hatályos módosítás ennél sokkal részletesebb nyilvántartást ír elő.

Naprakész nyilvántartás kell
A kiinduló előírás az, hogy minden kibontott és eladásra előkészített alkatrészről külön, naprakész nyilvántartást kell vezetni. Ebben rögzíteni kell, hogy melyik - bontásra átvett - járműből származik az alkatrész. Ehhez a bontási átvételi igazolás számát kell megadni.

A bontónak ezt követően garantálnia kell azt, hogy a bontott alkatrész - beépítve - alkalmas a közúti közlekedésre. Végül azt kell rögzíteni a nyilvántartásba, hogy a kibontott, és megfelelő alkatrészt mikor adta el a bontó cég.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.