Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2016. Február 25. 14:00, csütörtök | Helyi
Forrás: hazipatika.com

Az egészséges testsúlyhoz vezető legkönnyebb út

Az egészséges testsúlyhoz vezető legkönnyebb út

Ha van egy dolog, amit érdemes elkerülni a fogyás vagy az egészséges testsúlyt fenntartása érdekében, az a megszorító diéta! Ehelyett az egyszerű viselkedési rutinok kialakításának fontos szerepe lehet.

Az egészséges testsúly eléréséhez és hosszú távú megtartásához szükséges rutin meghatározását tűzték ki célul a Cornell Food & Brand Lab kutatói. Ennek érdekében kifejlesztettek egy globális online egészséges testsúly-nyilvántartást. Olyan felnőtteket hívtak meg a részvételre, akiknek egészséges volt a testsúlyuk, majd arra kérték őket, hogy válaszoljanak az étrendjükre, a testmozgásra és a napi rutinokra vonatkozó kérdésekre.

A kutatók 147 felnőtt adatait elemezték, amelyekből sikerült kimutatniuk néhány, az egészséges és karcsú test fenntartásához fontosnak látszó szokást. A résztvevők 96 százaléka számolt be róla, hogy mindig reggelizik, 42 százalék végzett testmozgást legalább öt alkalommal egy héten, és 50 százalék heti legalább egy alkalommal megmérte a testsúlyát. 74 százalék ugyan egyáltalán nem, vagy csak ritkán fogyókúrázott, a 92 százalék azonban a tudatában van, hogy mit evett.

Ezek azoknak a szokásoknak a legfontosabb elemei, amelyek lehetővé teszik a súly kontrollálását. A résztvevők 44 százaléka arról is beszámolt, hogy legalább egyféle nem korlátozó stratégiát használ (azaz a koplalás és szigorú diéták helyett például hallgat a belső jelzésekre, előnyben részesíti az otthon főzést, és jó minőségű, nem feldolgozott élelmiszereket fogyaszt).

Brian Wansink, a Food & Brand Lab igazgatója, a tanulmány társszerzője szerint az eredményeik elsősorban azt mutatják, hogy a legtöbb egészséges testsúlyú ember nem alkalmaz szigorú étrendet, vagy rendszerbe foglalt egészségügyi előírásokat a kondíciója fenntartása érdekében. Ehelyett könnyen alkalmazható szokásokat gyakorol, mint a minden körülmények között elfogyasztott reggeli, és hallgat a belső jelekre, a teste által küldött üzenetekre.

Ez pedig egy fontos üzenet azoknak, akik a testsúlyukkal küzdenek: felvehetik ezeket az egyszerű rutinokat, s alighanem meg fognak lepődni, hogy mennyire könnyű egészségesnek lenni!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA