Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Október 16. 08:40, csütörtök | Helyi
Forrás: Gulyás Sándor

„Az ember haza talál, otthonra lel…”

„Az ember haza talál, otthonra lel…”

A ház, a lakás fogalmánál értékesebb, többet jelentő szó az otthon, mivel melegséget, békességet, biztonságot sugall.

Az ember haza talál, otthonra lel. Molnár István festőművész otthonra lelt házában és a festészetben – mondta el Kozák Csaba művészeti író október 14-én az Otthon című kiállítás megnyitóján a Hattyúházban.

A művész reprezentációs eszköztára változatos, hiszen van itt olaj, pasztell, vászon, karton, applikáció, vegyes technika. Molnár színvilága visszafogott, ám döntő többségében bátor a coloritása. Az jó, ha egy festő nem fél a színektől.
A művész, belakja az egész képfelületet, figuráit, állatábrázolásait, tárgyi motívumait szándékosan elnagyolja, lazák, jelzésszerűek, ugyanakkor a részletek absztrakcióba hajolnak. Festői világa igen expresszív. Az impresszionizmus divisionista, pointillista szellemében is tud alkotni. A művész nem affektál, nem keres különleges szerepet festészetéhez, azt adja vissza, amit a saját környezetében lát. A nézőt beavatja mindennapjaiba, mikrovilágába, privát szférájába – méltatta Molnár István munkáit, festői kvalitását Kozák Csaba.

A kiállítás megnyitót a Móra Ferenc Gimnázium rajzszakköröseinek előadása tette teljessé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok