Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Október 10. 10:16, vasárnap | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Az Év Olvasócsaládja a Goldpergel család

Az Év Olvasócsaládja a Goldpergel család

Az Országos Könyvtári Napok 2006 óta kerül megrendezésre az ország különböző települési könyvtárainak csatlakozásával.

A rendezvénysorozat célja, az érdeklődés felkeltése a könyvtárak sokszínű szolgáltatásai iránt. A könyvtári napok programjai minden évben egy szlogen köré szerveződnek. Az idei évben ez így hangzott: Együtt. Működik! Találkozások a könyvtárak valós és virtuális tereiben.

Kiskunfélegyházán a rendezvénysorozat záró eseményére október 9-én került sor a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, amikor is átadásra kerültek az Év Olvasója díjak.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár 2010-ben, immár 12 éve indította útjára azt a kezdeményezést, amellyel kifejezik megbecsülésüket mindazoknak, akik valamilyen formában kiemelkedően részt vesznek a könyvtár mindennapi életében, illetve azoknak, akik évek óta hűséges látogatják az intézményt, valamint akik ebben a rohanó világban rendszeresen járnak könyvtárba, olvasnak könyvet.
Az idei évben figyelembe vették azt is, hogy a járvány helyzet okozta bezárás ellenére is hűek maradtak könyvtárhoz, az olvasáshoz vagy éppen mennyire aktívan használták a könyvtár online elérhető felületeit – tudtuk meg Abonyi Szilviától, a könyvtár igazgatójától, aki miután köszöntötte az ünnepségen megjelenteket, egyenként szólította a díjazottakat, hogy átadhassa a könyvtár ajándékát.

2021-ben az Év Online Könyvtárhasználója: Gál Rebeka
Rebeka a könyvtár egyik kedves olvasója. Kislány korától tagja és rendszeres használója az intézménynek. Tagja volt Színe-java színező klubnak is. A könyvtár közösségi felületén, facebook oldalán Rebeka volt a 2021-es évben a legaktívabb – a könyvtár bejegyzéseit rendszeresen lájkolja, és a könyvtár online játékaiba is bekapcsolódott.


2021-ben az Év Könyvtári segítője: Bense Zoltán
A könyvtár egyik legnépszerűbb előadás sorozatának, a földrajzi szabadegyetem sorozatnak házigazdája, a sorozat gondozója. Bense Zoltán a Batthyány Lajos Általános Iskola igazgató helyettese, földrajztanár, önkormányzati képviselő és nem utolsó sorban maga is hegymászó. Kezdeményezésére látogatott el a könyvtárba számos neves hegymászó, földrajztudós például Erőss Zsolt, Szilassi Péter, dr. Karancsi Zoltán, Gruber László és még sokan mások. Sokszor ő maga vállalta az előadók szállítását a könyvtárba és a vendéglátásukat is.

Bense Zoltán sajnos egyéb elfoglaltsága miatt nem tudott jelen lenni az ünnepségen ezért az oklevelet és az ajándékcsomagot egy későbbi időpontban veszi át.


2021-ben az Év Olvasócsaládja: a Goldpergel család
A három gyermekes Goldpergel család nagyon fontosnak tartja az olvasást, a könyveket. Az anyuka, Tímea kész listákkal szokott érkezni, kedveli a kortárs irodalmat. Gyermekeiknek sok szép értékes mesekönyvet kölcsönöznek, amelyekre gondosan vigyáznak. Mindig lelkesen, vidáman érkeznek. A könyvtár által szervezett rendezvényekre is szívesen járnak.

2021-ben az Év Gyermekolvasója: Mák Fanni Zoé
Fanni kicsiny kora óta nagyon szereti a könyveket. Családja rendkívül elkötelezett az olvasás, könyvek szeretete mellett, mindig szakítanak időt az olvasásra. Sokszor testvére választ számára könyveket, amelyeket a kislány nagy lelkesedéssel lapozgat. Szereti a Mi micsoda könyveket, állatos ismeretterjesztő kiadványokat. Ezekről szívesen beszél, és kis előadásokat tart családjának. Érdeklik a Geronimo Stilton, és a barkácsolós könyvek is. Este szeret rövidebb meséket hallgatni, és napközben nézegetni kedvenc könyveit.

2021-ben Az Év Olvasója: Szabó Jánosné
Kati néni évek óta rendszeres olvasója, használója a könyvtárnak. A szórakoztató, könnyed romantikus irodalmat kedveli. A korlátozások alatt is rendszeresen igénybe vette a Könyvfutár és a Könyvátadó Pont szolgáltatást. Szabó néni a több kötetes sorozatok olvasásától sem riad vissza. Tájékozott az új könyvek területén. A könyvtár statisztikája alapján a felnőtt olvasók közül az idei évben ő kölcsönzött az intézményből a legtöbbet, szám szerint 111 dokumentumot, kiérdemelve ezzel az Év Olvasója díjat Kiskunfélegyházán.

Az ünnepélyes díjátadót Kisgyőri Krisztián zenés előadásával tette meghitté és családiassá.

(Fotók: Fantoly Márton / Félegyházi Közlöny)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.