Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. November 10. 06:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Az ipar kezdi kiheverni a járvány első hullámának sokkját

Az ipar kezdi kiheverni a járvány első hullámának sokkját

Az ipar kezdi kiheverni a koronavírus-járvány első hullámának sokkját - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára hétfőn az M1 csatornán.

György László hangsúlyozta: Magyarországon a gazdaság újraiparosítása zajlik, ezért tudott az ipar a tavalyi magas bázis ellenére is idén szeptemberben 2,2 százalékkal bővülni az előző év azonos hónapjához képest.

Mint mondta, jelenleg a legjobb eredményeket az ország hagyományos iparágai, így a járműipar, a védelemipar, az egészségipar, az élelmiszeripar, valamint a kreatívipar hozzák. A kormány most ezekbe az iparágakba fektet jelentős beruházásösztönző támogatásokat, emellett támogat bármely iparágból érkező, kapacitásbővítésre vonatkozó lehetőséget is.

Hozzátette: 2021 januárjától a jövő iparágaiba, az adatalapú gazdaságba, a mesterséges intelligencia alapú termelésbe és a szuper számítógépekkel kapcsolatos kapacitások növelésébe fektet a kormány.

Magyarország, a világban egyedülálló módon, jelenleg arra törekszik, hogy az új kapacitások létrejöttét támogassa - mondta György László. Emlékeztetett, hogy az elkövetkező 2-3 évben 4 ezer milliárd forintnyi ipari kapacitást bővítő beruházás valósul meg a gazdaságban, és a veszélyhelyzet kihirdetése óta több mint 800 milliárd forintnyi beruházási támogatásról döntött a kormány annak érdekében, hogy új munkahelyek jöjjenek létre, és a már meglevők megerősödjenek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.