Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. Június 04. 06:43, szombat | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Az oktatás szíve maga a pedagógus

Az oktatás szíve maga a pedagógus

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Kecskeméti Tankerületi Központ Pedagógusnap alkalmából Ünnepi műsorral köszöntötte június 3-án városunk pedagógusait.

Az ünnepségnek a Móra Ferenc Művelődési Központ díszterme adott otthont, ahol Vargáné Rácz Judit üdvözlő szavait követően Zsámboki Anna, a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója, valamint Rosta Ferenc alpolgármester, nyugalmazott gimnáziumigazgató szólt a megjelentekhez.

- A társadalomban minden ember munkájára szükség van, minden ember munkája fontos és nélkülözhetetlen. De ha nem tanítjuk meg a gyermekeinket írni-olvasni-számolni, akkor nem lesz, ki házat építsen, gyógyítson, feltaláljon, vagy kenyeret süssön. A pedagógusok feladata, hogy a gyermekeinket eljuttassák képességeik csúcsára, olyan útravalót adjanak számukra, amellyel boldogulni fognak majd az életben, elégedett, boldog felnőttek lehetnek majd. Amikor visszaemlékezünk iskolás éveinkre, nagyon sokszor nem a módszerekre, technikákra emlékezünk, hanem inkább a tanárainkra. Hiszem, hogy az oktatás szíve maga a pedagógus – mondta Zsámboki Anna.

Rosta Ferenc alpolgármester beszédében hangsúlyozta, hogy aki pedagógusként végzett, s rálépett erre a pályára, és nem menekült el az évek folyamán, az mindig az marad, amire egykor vállalkozott: gyermeknevelő.

- Dante írta egy helyütt: három dolog maradt ránk a paradicsomból: a csillagok, a virágok és a gyermekek. Egy öreg tanár barátom pedig azt mondta, hogy három foglalkozás van, amely külön kategória életünkben és talán a legfontosabb hivatások: az orvos, a tanár és a pap. Ők foglalkoznak velünk, emberekkel: testünkkel, lelkünkkel születésünktől a halálunkig. Én is ezt vallom és a mai napon, mikor nevelőinket, pedagógusainkat köszöntjük csak a legnagyobb tisztelet és a legmélyebb nagyrabecsülés hangján szólhatok azokról, az igazi nagybetűs pedagógusokról, akik időt és fáradságot nem kímélve, minden nehézség mellett, minden gátló körülmény ellenére foglalkoznak gyermekeinkkel, unokáinkkal. Talán most érezzük igazán, hogy milyen nagy kincs a jó óvónő, a kiváló tanító, a szakmáját magas szinten művelő tanár, a mester szakoktató. Valószínűleg igaza van annak a japán közmondásnak, melyet egy kedves, fiatal kolléganőtől vettem kölcsön, miszerint egy remek tanárral eltöltött egyetlen nap többet ér, mint ezer évnyi szorgalmas tanulás. Aki elég régóta fiatal és ezen a pályán mozgott, az tudja, hogy az elhivatott pedagógus mindig úgy ragyogott, mint egy ékkő a sötét bársonyon – mondta beszédében Rosta Ferenc.

Az ünnepi köszöntőket követően a Móra Ferenc Gimnázium, a költészet napjára rendezett François Villon életéről szóló előadással kedveskedett az ünnepelteknek, melyben 25 diák mellett 14 pedagógus is szerepelt.
Ezután a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola tanárainak és diákjainak műsorát tekinthette meg a nagyérdemű.

Az esemény fénypontjaként pedig elismeréssel jutalmazták azon pedagógusokat, akik kiemelkedő munkájukkal járulnak hozzá gyermekeink testi-lelki-szellemi fejlődéséhez, valamint azokat a nyugdíjas tanítókat, tanárokat, akik 50, 60, 65, illetve 70 évvel ezelőtt szerezték első diplomájukat. Ők arany, gyémánt, vas, illetve rubin oklevelet vehettek át. A jutalmazottak sorát a Pedagógus Nyugdíjas Klub zárta, mely idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját.

50 évvel ezelőtt szerezte első diplomáját, ezért arany oklevélben részesült:

Bakosné Tarjányi Mária
1972-ben végzett a Bajai Tanítóképző Intézetben. Előbb a Kismindszenti-úti Általános Iskolában, később a Bankfalui Általános Iskolában dolgozott, ami elmondása szerint nem könnyű, de szakmai szempontból hasznos időszak volt. Majd a Bajcsy iskolába került, ahol osztálytanítói, napközis feladatai mellett tanított technikát, háztartástant és a gyermekek és saját örömére vezetett bábszakkört. Később a Kossuth szakközépiskola kollégiumi nevelőtanárként tevékenykedett. Mindig a gyerekekbe vetett hite segített örülni a jó eredményeknek, elfogadni és megoldani a nehézségeket.

60 évvel ezelőtt szerezte diplomáját, ezért gyémánt oklevélben részesült:

Gácsi Józsefné (Dobák Zsuzsanna)
1962-ben szerezte oklevelét a Kecskeméti Felsőfokú Óvónőképző Intézetben. Óvónőként 1962-ben Szabadszálláson kezdte el hivatását, majd 1964-től Kiskőrösön dolgozott. Kiskunfélegyházára történt költözését követően 1969. július 1-jétől a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda jogelőd intézményeiben óvodapedagógusként gyakorolta hivatását nyugállományba vonulásáig.

65 évvel ezelőtt szerezték diplomájukat, ezért vas oklevélben részesültek:

Kovács Sándor
A Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium nyugalmazott igazgatója. Történelem-földrajz szakos tanárként kezdte pályáját. Olyan egyénisége volt az iskolának évtizedeken keresztül, akit méltán nevezhetünk örökös igazgató úrnak. Tanítványai és kollégái tisztelték szakmaiságát, kedvességét, alázatát, sokrétű tudását. Embersége és lelkiismeretessége példaként áll a tanulók és a kollégák előtt. Díszdiplomáját otthonában vette át.

Márton Lászlóné (Farkas Franciska)
Kiskunfélegyházán végezte általános iskolai és középiskolai tanulmányait és itt tett az Állami Tanítóképzőben sikeres érettségi vizsgát. Gyakorló tanító jelölti évét a Kígyóspusztai Központi Általános Iskolában töltötte, majd Újkígyóson, később pedig a Nagyszőlő úti Általános Iskolában tanított alsótagozatos nevelőként. 1962-ben a kiskunfélegyházi kisegítő iskolába került és nyugdíjazásáig alsós nevelőként dolgozott az intézményben.

Máté Istvánné (Holló Julianna)
Általános és középiskolai tanulmányait Kiskunfélegyházán végezte. Az Állami Tanítóképzőben tett sikeres képesítő vizsgát követően gyakorlóéveit a kiskunhalasi alsószállási általános iskolában töltötte, ahol aztán még három évig tanított. Ezt követően került a selymesi általános iskolába. Az itt eltöltött kilenc év után nyugdíjazásig a Bankfalui Általános Iskolában dolgozott, mint alsótagozatos tanítónő.

Dr. Papdi Sándorné (Forgó Zsuzsanna)
Pályáját külterületi iskolában, majd az egykori „Fehér iskolában” kezdte. Tanított a Batthyány iskolában, a Platán iskolában és vezette a Közgazdasági szakközépiskola leánykollégiumát. Mindkét szakterületén tartós és komoly sikereket ért el, mint kiváló felkészítője az atlétikai diákversenyeknek, és iskolateremtő, újító történelemtanár. Az egykori Kun utcai leánykollégiumban eltöltött másfél évtizede alatt virágzó közösség alakult ki. Köszönjük az együtt töltött évtizedeket! Díszdiplomáját otthonában veszi át.

Petróczi Károlyné (Ónodi Mária)
Kiskunfélegyházán született, tanulmányait is itt végezte. 1956-ban pedig általános iskolai tanítói képesítést szerzett az itteni tanítóképző intézetben. Gyakorlóéveit Mélykúton kezdte, majd Bács-megyében, több iskolában is tanított. 1973-ban került a Bajcsy-Zsilinszky Általános Iskolába, ahol nyugdíjazásáig itt tanított.

Rátkai Istvánné (Jónás Gabriella)
Általános iskolai tanulmányait Kiskunmajsán végezte, majd felvételt nyert a kalocsai Állami Óvónőképzőbe, amelynek elvégzése után Kiskunfélegyházára került a Dózsa György úti óvodába, ahol nyugdíjazásáig dolgozott. Munkáját nagy elhivatottsággal végezte. Ennek elismeréseként számos kitüntetésben, köztük eredményes munkájáért miniszteri dicséretben, pályafutása elismeréseként Pedagógus Szolgálati Emlékéremben részesült. Díszdiplomáját otthonában vette át.

70 évvel ezelőtt szerezték diplomájukat, ezért rubin oklevélben részesültek:

Bácsalmási Ferencné (Argat Ilona)
Előbb Kiskunmajsán, majd 1954-től vezető óvónője volt a Jászszentlászlói óvodának. Az Oktatásügy Kiváló Dolgozója elismerést 1958-ban érdemelte ki, majd 1962-ben a Megyei Tanács Művelődési Osztálya kinevezésére óvodai felügyelőként teljesített szolgálatot. A kiskunfélegyházi Bercsényi Utcai Óvoda vezetésével 1975-ben bízták meg 1983-ban történt nyugdíjazásáig. Bácsalmási Ferencné ma Szegeden él aktív életet. Díszdiplomáját is ott veszi át.

Ivók Jánosné (Szegi Etelka)
Képesítő vizsgáját 1952-ben a hódmezővásárhelyi tanítóképzőben szerezte. Majd a Mindszent – Téglási, valamint a Dózsatelepi általános iskolákban tanított. Később több településen, 1968-tól pedig már Kiskunfélegyházán teljesített szolgálatot a Petőfi Sándor Általános Iskolában. Ezt követően Felsőgalamboson, majd az Aranyhegyi Általános Iskolában, 1982-től nyugállományba vonulásáig a kiskunfélegyházi Dózsa György Általános Iskolában tanított.

Kapus Imréné (Endre Rozália)
Az 1951/52-es tanévben az általános iskolai gyakorlótanító-éveit a Pálmonostora belterületi általános iskolában töltötte, majd 1952-ben megszerezte tanítói képesítését. A gátéri általános iskolában 1952-től teljesített szolgálatot 1961-ig. Ezután a kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola tantestületének lett a tagja, ebben az intézményben tanított folyamatosan, amíg megbecsülésnek örvendve nyugállományba vonult 1988-ban.

Köszöntötték azokat, akiket a több évtizedig tartó, kiemelkedő minőségű nevelői, oktatói munkájukért Pedagógus Szolgálati Emlékéremre terjesztettek fel:

Blazsevné Szabó Erika
Pályáját 1-2. osztályos tanítóként kezdte. Majd új kihívást kapott az élettől előbb igazgató-helyettesként, majd igazgatóként később tagintézmény-vezetőként, ezt követően pedig tagintézményvezető-helyettesként irányította, segítette szeretett iskoláját a hétköznapok forgatagában. Pályája befejezésekor boldogsággal tölti el, hogy egy életen keresztül azzal foglalkozhatott, amit szeretett, amit a sors nem véletlenül szánt neki: a tanítói hivatást.

Juhász Béláné
Pályáját képesítés nélküli tanítóként kezdte Kunszálláson. Az itt szerzett pozitív élmények hatására jelentkezett a bajai tanítóképző főiskolára. 1988-tól a Platán iskolában kezdett tanítani. Munkásságát, gyermekekhez való hozzáállását mindvégig a tudatosság, megbízhatóság és gyermekközpontúság jellemezte. Változatos, szemléletes módszerekkel, a tanulók életkori sajátosságainak figyelembevételével fejlesztette dákjai tudását. Az Emlékérmet a későbbiekben veszi át.

Parádi Erzsébet
Tanítványait igyekezett a maradandó emberi értékekre nevelni. Hivatástudat és igényesség jellemezte pedagógiai tevékenységét. Pályája jól mutatja a pedagógus szakma iránti elkötelezettségét, a folytonos szakmai megújulás igényét. Vidámsága, jó humora megédesítette nem csak a diákok hétköznapjait. Számára mindig is a legfontosabb az ember, a humánum. Példaértékű a közösséghez való viszonya, közösségi munkája.

Radicsné Nagy Mónika Edit
Teljes szívéből józsefesnek vallotta és vallja magát, hiszen pályája ehhez az iskolához köti. Hosszú évtizedek alatt kisgyermekek százait tanította meg az írás-olvasás és számolás rejtelmeire 1-2. osztályos tanítóként. Tanítványait az igényességre és a becsületességre nevelte következetes pedagógusi magatartásával. Pályájára visszagondolva, szerencsésnek érzi magát, hogy élete így alakult és tanítója lehetett sok kisgyermeknek.

Raffayné Fazekas Aranka
Tanítványai, kollégái, a szülők egy igen sokoldalú, példamutató, empatikus és mindig segítőkész személyt ismerhettek meg benne. Négy évtizedes pályájának szakmai munkáját a folytonos megújulás, a precizitás és a reflektív-innovatív szemlélet jellemzik, nevelői munkájának pedig legfontosabb alappillére a következetesség. Büszke arra, hogy tanító lehet, hiszen gyerekek százait taníthatta, nevelte, egyengette útjukat.

Dobó Alíz Katalin
40 éven keresztül végezte lelkiismeretes pedagógiai tevékenységét. Tanítványai tisztelték szakmaiságát, kedvességét, alázatát, sokrétű tudását. A precizitás határozta meg minden munkáját. Embersége és lelkiismeretessége példaként áll a tanulók és a kollégák előtt. Iskolája magas szintű nyelvi tagozata neki is köszönheti népszerűségét. Számos diákot ösztönzött arra, hogy felsőfokú tanulmányaik során a német nyelvet válasszák hivatásul.

Kocsis Géza
A Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium biológia-kémia szakos örökös tanára. Több mint 40 éven keresztül végezte lelkiismeretes pedagógiai tevékenységét. Tanulói és kollégái tisztelték emberszeretetét, alázatát, szakmai tudását. A nappalis diákok mellett a felnőttoktatási tagozaton is készített fel diákokat közép- és emelt szintű érettségire és felvételire. Tanítványai közül számos orvos, biológus került a pályára.

Dr. Bódainé Szekszárdi Éva
Több évtizedes pedagógiai munkáját az igényesség, a precizitás és a nagyfokú hivatástudat jellemezte. Meghatározó tagjává vált iskolája tantestületének. Tanítványai magyar nyelv és irodalomból számos versenyen szereztek előkelő, többek között országos helyezést. Felejthetetlen tartalmú és színvonalú mesejátékok fűződnek nevéhez. Mindvégig az egyetemes emberi értékek mellett állt ki, tudatosan ezek tiszteletére és erősítésére nevelte tanítványait is.

Bense Sándorné
Személyében egy nagy tudású, elkötelezett, alapos szakmai felkészültségű, ugyanakkor csendes, megfontolt és bölcs kollégát tisztelhetünk. Kis tanítványaival mindig következetes egyúttal szeretetteljes légkört alakított ki. Tisztelve őket, követelt is tőlük, aminek bizonyítéka, hogy osztályai mindig stabil tudással léptek magasabb évfolyamba. Ha szakmai segítségre volt szüksége valakinek, rá mindig lehetett számítani.

Kiri Sándorné
40 éves pályafutása során pedagógusként, intézményvezetőként, szakértőként pontosságával, tudásával, határozott elképzeléseivel stabil hátteret teremtett iskolájának, miközben emberségével, nyitottságával, problémamegoldó készségével egy olyan közösséget hozott létre, ahol jó dolgozni és jó gyermeknek lenni. Gratulálunk több évtizedes pályájához, köszönjük mindazt, amit az iskolának, ezáltal Bugac településnek nyújtott!

Hajnal Imréné
Igényes, lelkiismeretes, elhivatott szakmai munkája során nagy szeretettel bánt a gyermekekkel, segítő szándékkal, megértéssel fordult kollégái és a szülők felé. Rendkívüli kreativitása nemcsak nevelőmunkáját segítette, de aktív részt vállalt a rendezvények lebonyolításában, amellyel példaként állt kollégái előtt. Bábjátékával számos városi és óvodai rendezvényen csalt mosolyt a gyermekek és felnőttek arcára egyaránt.

Laczkó Gyuláné
Munkáját 1982-ben a Darvas-téri Napköziotthonos Óvodában kezdte. Egész személyiségével, példamutatásával igazi pedagógus, nemcsak az iskola falain belül, de kívül is. Munkatársaival kiegyensúlyozott a kapcsolata. Pályafutását a megújulni akarás jellemezte, minden lehetőséget megragadott szakmai tudásának bővítésére. Elhivatottsága a gyermekek, szülők, valamint kollégái számára is nyilvánvaló és példaértékű.

Kuruczné Dinnyés Anikó
Tanítói hivatását nagy elkötelezettséggel és szakmai tudással végezte. Nyitott, derűs személyisége, munkabírása, gyermekszeretete példamutató. Tanítványaihoz nagy türelemmel és szakmai hozzáértéssel fordult. A kiemelt figyelmet igénylő gyermekekkel végzett munkája kiemelkedő. Kiváló kapcsolatot ápolt a szülőkkel és munkatársaival, akik közül sok pályakezdőt szívesen mentorált. Az emlékérmet a későbbiekben veszi át.

Turcsányiné Kertész Ilona
Szakmailag felkészült, elkötelezett pedagógus. Mindig is nagy hangsúlyt fektetett a lemaradó diákok felzárkóztatására és a tehetségek felkarolására. Folyamatosan törekedett a szakmai megújulásra. Hosszú évek óta segíti iskolája alapítványának vezetőjeként az iskola céljainak, programjainak megvalósulását. Munkáját dicséri számos maradandó élményt nyújtó tanórán kívüli program és a darvasos iskolaújság a „Tollforgató”. Az emlékérmet a későbbiekben veszi át.

Több évtizedig tartó, kiemelkedő minőségű nevelői, oktatói munkájukért Pedagógus Szolgálati Emlékérmet, és 40 éves jubileumi évfordulójuk alkalmából Elismerő Oklevelet vehettek át:

Cserép Istvánné
Önmaga fejlesztése mind abból az indíttatásból eredt, amely által a gyermekek teljes körű tudásgyarapítását szolgálja. Nagy hangsúlyt fektetett a pályafutása során arra, hogy olyan továbbképzéseken vegyen részt, sajátítsa el az ott tanultakat, alkalmazza azokat a gyermekek körében, melyek a gyermekek teljes személyiség fejlődést eredményezik.

Forgóné Petróczi Erika
Hivatástudata, gyermekek iránti szeretete már korán megmutatkozott. Szakközépiskolai tanulmányait Kalocsán végezte, majd óvodapedagógusi oklevelet szerzett. Szakmailag nagyon jól felkészült, mindig az új módszereket keresi. Empatikus, toleráns személyisége is hozzájárul ahhoz, hogy rendkívül jó kapcsolatokat ápol a szülőkkel. Pedagógiai munkáját dicséri, hogy kitűnő közösséget formál.

Iványiné Réczi Katalin
A város több óvodájában is dolgozott, alkalmazkodva a megváltozott körülményekhez, óvodabezárásokhoz. Szakmai ismereteit bővítve lehetővé vált számára, hogy néhány évet a sajátos nevelési igényű gyermekek csoportjában dolgozzon, ahol elsősorban autizmussal élő gyermekek fejlesztésével, nevelésével foglalkozott.

Lantos Mihály Csabáné
1981-ben kezdte pedagógus hivatását. Munkáját a szakma iránti alázat, igényesség, a gyermekek irányába tanúsított szeretet és elfogadás hatotta át. Lelkiismeretesen nevelte a rá bízott gyermekeket, igyekezett őket megismerni, személyiségüket fejleszteni, képességeiket kibontakoztatni, igényeikre, szükségleteikre érzékenyen reagálni.

Tarjányi Sándor
Több mint 40 éven keresztül végezte lelkiismeretes pedagógia tevékenységét a Móra gimnázium matematika-fizika-technika-számítástechnika szakos tanáraként. Tanulói és kollégái tisztelték szakmai tudását. Nagyfokú elhivatottsággal készítette fel diákjait fakultációkon, szakkörökön is az emelt szintű érettségire és a felvételire. Tanítványai közül számos informatikus, programozó matematikus került a pályára.

Azok a pedagógusok részesültek elismerésben, akik aktív pályájuk jubileumi évfordulójához érkeztek:

Vargáné Rigó Anikó, a Petőfiszállási Petőfi Sándor Általános Iskola tanára, aki 25 éves pedagógusi munkájáért Elismerő Oklevelet vehetett át. Feladatait elsősorban osztályfőnökként és német nyelvtanárként látja el. Megbízható munkavégzésére, segítőkészségére kollégái és tanítványai mindig számíthatnak.

Szatmáriné Sándor Olga, a Rigó József ÁMK Óvoda-Bölcsőde óvodapedagógusát és egykori intézményvezetőjét, aki 50 éves pedagógusi munkájáért Elismerő Oklevelet vehet át. 50 éve óvónőként, ebből több mint két évtizedig intézményvezetőként segítette a Bugaci Napköziotthonos Óvodában a munkát. Céltudatosság, körültekintés, a feladatok maradéktalan végrehajtása jellemezi. Számára a csapatmunka, az együtt gondolkodás elengedhetetlen volt. Az oklevelet a későbbiekben veszi át.

A Rigó József Általános Iskola pedagógusai Elismerő Oklevelet vehettek át, akik több évtizedes pedagógusi munkájukért:

25 éves nevelő-oktató munkájáért Elismerő Oklevelet vehetett át:

Pappné Németh Gabriella
Munkáját mindig a segítőkészség, a pontosság jellemzi; drámapedagógusként sikeres előadások alkotója. Mind szakmailag, mind emberileg mindig készen áll a szülők, a kollégák, a gyermeki elvárásokhoz való megfelelésre, a folyamatos fejlődésre.

30 éves nevelő-oktató munkájáért Elismerő Oklevelet vehetett át:

Fazekas Szilvia
Munkaközösség-vezetőként a nevelőtestület eredményességéhez napról napra hozzájárul szerény, de határozott egyéniségével, tudásával. Gyermekszeretetből, pedagógusi magatartásból példát mutat, kiváló közösségépítő, osztályfőnök, szaktanár.

40 éves nevelő-oktató munkájáért Elismerő Oklevelet vehetett át:

Szabóné Tarjányi Mária
Csendes, nyugodt személyiségével, következetességével, önzetlen gyermekszeretetével készítette fel gyerekek százait az iskolai életre. Köszönjük sokoldalú, lelkiismeretes és eredményes munkáját!

A Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Kollégium pedagógusai több évtizedes pedagógusi munkájukért Elismerő Oklevelet vehettek át:

25 éves nevelő-oktató munkájáért Elismerő Oklevelet vehetett át:

Horváth Józsefné
Egyetemi tanulmányait a József Attila Tudományegyetem Kémia szakán szerezte meg 1997-ben. Az intézményben 2008 óta végzi lelkiismeretes munkáját, a kémia tantárgy megszerettetésével.

30 éves nevelő-oktató munkájáért Elismerő Oklevelet vehetett át:

Görögné Tarjányi Katalin

A felső tagozatos tanulóknak tanít természettudomány, földrajz és vizuális kultúra tantárgyakat. Lelkiismeretes felkészítő munkájának eredményeképpen növendékei eredményesen szerepelnek a városi intézmények, szervezetek által meghirdetett rajzpályázatokon.

Gyöngyösi Csaba
Fizika-technika szakos végzettséget 1988-ban Juhász Gyula tanárképző Főiskolán szerezte meg. Az intézményben 2019 óta tanít fizikát. A gimnáziumban és felső tagozaton is. Munkájában igényes, lelkiismeretes.

40 éves nevelő-oktató munkájáért Elismerő Oklevelet vehetett át:

Kopasz Aranka
Meggyőződése, hogy a tudás hatalom, amelyet soha senki el nem vehet. Ezt a szemléletet igyekszik továbbadni tanítványainak is, így velük együtt és értük folyamatosan képzi magát. A diákokkal végzett közös munka gyümölcse a sok szép angol nyelvvizsga-eredmény.

Köszöntötték a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusait, akik több évtizedes pedagógusi munkájukért Elismerő Oklevelet vehettek át:

25 éves nevelő-oktató munkájáért Elismerő Oklevelet vehetett át:

Kósa Erika Matild
Sokrétű munkájával szilárd alapot nyújt tanítványainak. Önművelése, nyitottsága, érdeklődése mindig a fejlődés felé viszi, nevelőmunkájában emberi értékeket közvetít. Lényeglátó, demokratikus, őszinte jellemmel rendelkezik.

35 éves nevelő-oktató munkájáért Elismerő Oklevelet vehetett át:

Halász Attiláné
Közösségben végzett tevékenysége mindig elősegítette a nevelő-oktató munkát. Pályája iránt elhivatott tanító. Legjobb tudásának megfelelően készül fel a tanításra, rendszeressége, naprakész tudása kollégái számára követendő minta.

Rádiné Petróczi Mária Márta
Magas szakmai elhivatottsággal gondozza a matematikában tehetséges tanítványait, munkája eredményességét megyei és országos versenyek döntőjében való részvételek igazolják. Osztályfőnökként segíti a tanulók közösségi életének fejlődését.

Répa Mónika
Pedagógiai munkája során folytonos megújulás jellemezi, folyamatosan képezi magát. Évek óta szívesen osztja meg a tapasztalatait fiatalabb kollégáival. A művészeti oktatásban, a drámapedagógiában jártas szakember.

A Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusait is köszöntötték, akik több évtizedes pedagógusi munkájukért Elismerő Oklevelet vehettek át.

30 éves nevelő-oktató munkájáért Elismerő Oklevelet vehetett át:

Sejben Ilona
Zongoristanövendékei nemzetközi, országos és megyei versenyeken álltak helyt és értek el kiváló eredményeket. Munkáját a precízség és pontosság jellemezi. Kollégái iránt pedig türelme nem ismer határokat. Ezen pilléreken nyugszik tudatosan megtervezett pedagógiai munkája is, amely mellé szelíd szigor párosul.

40 éves nevelő-oktató munkájáért Elismerő Oklevelet vehetett át:

Takács Gábor
Nevéhez köthető a zeneiskola fafúvós tanszakának kiépítése. Növendékei között tudhatunk olyanokat is, akik nemzetközi színtéren is megállják a helyüket. 1985 óta tagja a kecskeméti Renaissance Consort együttesnek, akikkel gyakran szerepel hazai és külföldi régi zenei fesztiválokon és rendezvényeken.

Köszöntötték a Kiskunfélegyházi Darvas Általános Iskola pedagógusait, akik több évtizedes pedagógusi munkájukért Elismerő Oklevelet vehettek át.

25 éves nevelő-oktató munkájáért Elismerő Oklevelet vehetett át:

Fricskáné Fekete Ibolya
Tanítói diplomája mellett gyógypedagógus képesítést is szerzett. Folytonos megújulás jellemzi, hiszen számos továbbképzésen vesz részt, amellyel szakmai tudását gazdagítja. Az itt elsajátított ismereteket a fejlesztésre szoruló gyermekek megsegítésében kamatoztatja.

Szabóné Demeter Edit
A fizika és matematikatanítás mellett osztályfőnökként is számíthatnak rá a gyermekek. Tanítványai városi, megyei, országos, sőt, regionális szinten is versenyeznek. Számos dobogós helyet szereztek az évek alatt és öregbítették iskolánk és városunk jó hírét.

35 éves nevelő-oktató munkájáért Elismerő Oklevelet vehet át:

Jankovszki Zoltánné
Nevéhez fűződik a mazsorettegyüttes megalapítása, amely üde színfolt városunk kulturális életében. Számos sikeres fellépés, elnyert díjak sokasága öregbíti Kiskunfélegyháza hírnevét nemcsak határon belül, hanem határon kívül is. 2013-tól vezetője a Darvas iskolának. Határozottságával, rátermettségével immár két ciklus óta egy sikeres intézményt vezet. Egyedi ötleteivel számos kezdeményezést megvalósított a Petőfi-lakótelepen és hozzájárult az iskola arculatának épüléséhez. Az oklevelet a későbbiekben veszi át.

A Kiskunfélegyházi Dózsa György Általános Iskola pedagógusait köszöntötték, akik több évtizedes pedagógusi munkájukért Elismerő Oklevelet vehettek át:

25 éves nevelő-oktató munkájáért Elismerő Oklevelet vehetett át:

Drozdik Márta
Eddigi pályájának kiemelkedő eredményességét példaértékű szaktárgyi és módszertani kulturáltsága mellett különleges pedagógusegyénisége is magyarázza. Egyszerre élvezi a gyermekek, a szülők és a munkatársak megbecsülését. Kiemelkedően nagyszámú rangos versenyeredmény jelzi hatékony tehetséggondozó tevékenységének eredményességét. Munkája elismeréseként 2021-ben Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült.

30 éves nevelő-oktató munkájáért Elismerő Oklevelet vehetett át:

Losonczi Judit
Tanítóként és fejlesztőpedagógiai munkája során is kiemelt figyelmet fordít az egyéni képességek felismerésére, a problémákkal küzdő tanulók egyéni fejlesztésére. Megértő és együttérző attitűdje, csendes, konfliktusmegoldó hozzáállása miatt kollégái bármikor számíthatnak rá.

Luchmann Péter János
Tanítványai a különböző versenyeken – helyi, regionális és országos szinten is – sorozatosan bizonyítják felkészültségüket. A gyerekek által nagyra értékelt könnyed humora, hangulatos óravezetése évtizedek óta maradandó nyomokat hagy tanítványaiban.

40 éves nevelő-oktató munkájáért Elismerő Oklevelet vehetett át:

Nagy Lajosné
Pedagógiai tevékenységére jellemző a nagyfokú tudatosság, munkájának folyamatos elemzése, értékelése. Oktató-nevelő munkája során célja olyan gyermekek nevelése, akiknek viselkedését, magatartását, pozitív erkölcsi értékek irányítják: a szorgalom, a becsület, az őszinteség, a felelősségvállalás, a felnőttek és a társak tisztelete, a tolerancia és a segítőkészség.

Köszöntötték a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola pedagógusait, akik több évtizedes pedagógusi munkájukért Elismerő Oklevelet vehettek át.

25 éves nevelő-oktató munkájáért Elismerő Oklevelet vehet át:

Rekedt-Nagy Zoltán
Mindig is meghatározó volt életében a sport szeretete. Munkája során ezt a szellemiséget adja át diákjainak. Tanulói többszörös magyar diákolimpiai bajnoki címet szereztek. 2016/2017-es tanévben Bács-Kiskun Megye legeredményesebb testnevelő tanára díjat is elnyerte. Az oklevelet a későbbiekben veszi át.

30 éves nevelő-oktató munkájáért Elismerő Oklevelet vehetett át:

Kamasz Andrea
Csendes, szerény, békés természete a 3-4. osztályos kiskamaszok körében nyújtja a kiegyensúlyozott légkört. Tehetséges tanítványait magyar nyelv és irodalom tantárgyakból versenyezteti, akik országos döntőig is eljutnak.

35 éves nevelő-oktató munkájáért Elismerő Oklevelet vehet át:

Dinnyés- Kis Zsuzsanna
Diákjait a testnevelés órákon korszerű oktatási módszerekkel, a mozgás megszerettetésével az egészséges életmódra, sportszeretettre neveli. Délutánonként tömegsport, valamint sportegyesületi edzéseket tart a város aktív diákjainak. Hihetetlen teherbírása, precíz munkavégzése követendő példa kollégái és a tanítványok számára is. Az oklevelet a későbbiekben veszi át.

40 éves nevelő-oktató munkájáért Elismerő Oklevelet vehetett át:

Solymosiné Mészáros Márta
Gyermekszeretet és elhivatottság jellemzi mindennapi munkáját. Nyugodt természete, munkabírása, fegyelmezettsége példaként áll a tanítványai előtt. Ugyanolyan fontosnak tartja a tehetséges tanulók versenyeztetését, mint a lassabban haladó gyermekek felzárkóztatását. Kollégái mindig számíthatnak segítségére.

Köszöntötték a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium pedagógusait, akik több évtizedes pedagógusi munkájukért Elismerő Oklevelet vehettek át.

25 éves nevelő-oktató munkájáért Elismerő Oklevelet vehet át:

Szana Beáta
A Móra Ferenc Gimnázium angol nyelvszakos középiskolai tanáraként végzi lelkiismeretes, elkötelezett pedagógiai tevékenységét. Minden munkáját precizitás határozza meg.

30 éves nevelő-oktató munkájáért Elismerő Oklevelet vehetet át:

Görög József
Tanítványai tisztelik szakmaiságát, kedvességét, alázatát, sokrétű tudását. A precizitás határozta meg minden munkáját. Embersége és lelkiismeretessége példaként áll a tanulók és a kollégák előtt.

Köszöntötték a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda pedagógusait, akik több évtizedes pedagógusi munkájukért Elismerő Oklevelet vehettek át.

25 éves nevelő-oktató munkájáért Elismerő Oklevelet vehetett át:

Gémesné Gulyás Bernadett
2013 óta látja el a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda intézményvezető-helyettesi feladatait. Szakmai munkáját kreativitás, racionalitás jellemezi. Törekszik mások szakmai megoldásainak megismerésére, nyitott a korszerű tanulástámogatás módszereinek kipróbálására.

Ipacs Imréné
Mindennapi munkájában önzetlen gyermekszeretet, mély hivatástudat, következetesség, lelkiismeretesség jellemzi. Mély elkötelezettséggel végzi a mozgás, a sport megkedveltetését az óvodások körében.

30 éves nevelő-oktató munkájáért Elismerő Oklevelet vehetett át:

Besnyi Ágnes
Elkötelezettséggel folytat értékteremtő munkát. Fontos célként tűzte ki a gyerekek egyéni fejlesztését, vizuális kultúrájuk ápolását. Segítőkész óvodapedagógus, kapcsolata a szülőkkel és gyermekekkel közvetlen és barátságos.

Kőrösiné Juhász Judit
Rendkívül innovatív szemléletű egyéniség, aki permanens módon keresi a különböző generációkhoz vezető új utakat, a megismerésükhöz való egyéni feltáró módszereket, lehetőségeket.

Vaszkóné Tarjányi Edit
Minden területen maximálisan, mind a gyermekek, mind a felnőttek körében példamutatóan, alázattal gyakorolja hivatását. Jó kapcsolatteremtő, kommunikációs készséggel rendelkező, innovációra nyitott, szakmailag elhivatott kolléga.

35 éves nevelő-oktató munkájáért Elismerő Oklevelet vehetett át:

Csernus Krisztina
Demokratikus vezetési stílusa előremutató, támogató szemlélettel párosul. Munkáját pozitív vezetői attitűd, céltudatosság, proaktivitás és innovatív beállítottság jellemzi. Hivatástudata, szakmai-vezetői felkészültsége, szaktanácsadói tapasztalata számos kollégának, intézménynek nyújt segítséget, iránymutatást.

Losonczi Róbertné
Pedagógiai munkája magas fokú, módszertani kultúrája kiemelkedő, folyamatos megújulásra törekszik. A kollégáival szemben segítőkész, együttműködő, személyét tisztelet övezi.

40 éves nevelő-oktató munkájáért Elismerő Oklevelet vehetett át:

Molnár Éva
A gyermekekkel szemben empatikus, a nevelési problémákat sajátos humorával, egyéni hangvételével oldja meg. Gondoskodó, melengető személyiségével a gyermekeket könnyen elvarázsolja. A kollégái között kedvelt személyisége, mivel a dolgokat pozitív aspektusból közelíti meg.

Vargáné Gajda Gabriella
Zenei érdeklődése, tiszta énekhangja arra ösztönözte, hogy ezen a területen magas színvonalon formálja a reá bízott gyermekek zenei ízlését, sokat téve ezzel a gyermekek sokoldalú zenei neveléséért. Fogékony minden új iránt, kezdeményező, érdeklődő egyéniség.

Köszöntötték a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola pedagógusait, akik több évtizedes pedagógusi munkájukért Elismerő Oklevelet vehettek át.

25 éves nevelő-oktató munkájáért Elismerő Oklevelet vehetett át:

Tarjányi Zita
Mindennapi pedagógiai munkája mellett éveken át szervezi az iskolai gyermekújságok megrendelését és a tanulók felé való közvetítését. Emberi magatartása, alapos, lelkiismeretes munkája példaértékű.

Wolnerné Vidéki Szilvia
Átlagon felüli tenni akarás, munkabírás, szakmai hivatástudat, az egyetemes emberi értékekre való nevelés igénye jellemzi. A magyarságtudatra nevelés kiemelt szerepet játszik életében. Mindig becsülettel helytállva végezte és végzi vezetői feladatit. Mindemellett folytonos megújulásra törekszik, képzi magát. Tevékeny résztvevője Kiskunfélegyháza kulturális életének. A Móra Ferenc Társaság aktív tagjaként a város kulturális életéért is tesz. Munkája elismeréseként 2021-ben Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült.

30 éves nevelő-oktató munkájáért Elismerő Oklevelet vehetett át:

Demeterné Bajnóczi Anita
Óriási eredményként és szép feladatként éli meg, hogy a kis elsősöket megtaníthatja írni és olvasni. A humán tantárgyakat szereti igazán tanítani, fontos számára a nyugodt, harmonikus légkör megteremtése.

Takácsné Medveczki Zsuzsanna
Választott tanári szakjai közül a történelem a kedvence, ezért a mai napig nagy ambícióval és elköteleződéssel készíti fel tanítványait számos történelmi vetélkedőre. A Kiskun Múzeum által kiírt helyismereti vetélkedőkön tanítványai hosszú éveken keresztül az 1-3. helyen végeztek. Vezetői feladatait mindig megújulni kész, az iskolájáért tenni akaró pedagógusként végzi.

Köszöntötték a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium pedagógusait, akik több évtizedes pedagógusi munkájukért Elismerő Oklevelet vehettek át.

25 éves nevelő-oktató munkájáért Elismerő Oklevelet vehetett át:

Bozó Beáta
Angol-biológia szakos oktatóként hosszú évtizedek óta oktatja-neveli diákjait nemcsak a tananyagra, hanem az egészséges életvitelre is. Szívügyének tekinti a diákok lelki egészségének ápolását, gondozását. Csupaszív pedagógusként bátran fordulhatnak hozzá segítségért diákjai, kollégái.

Pallagi Ernő Ferenc
Műszaki oktatóként szívügyének tekinti a diákok oktatását és nevelését, a műszaki gondolkodás, látásmód kialakítását. A folyamatosan megújuló szakképzésben mindig naprakész tudással rendelkezik, precíz, pontos munkavégzésével mintát állít az általa tanított diákok elé.

Tóth Levente Zsoltné
Elhivatottan oktatja tanítványainak a német nyelvet és kultúrát. Következetes, precíz munkájával maximálisan kivívja a diákok tiszteletét és szeretetét. Kimagasló szakmai munkáját az általa oktatott diákok által megszerzett számos közép és felsőfokú nyelvvizsga bizonyítvány is mutatja.

Verebné Lénárt Judit
Munkáját alázattal, elhivatottan, lelkiismeretesen és magas empátiával végzi, amelynek gyümölcse a diákok által megszerzett számos közép és felsőfokú angol nyelvvizsga bizonyítvány. Segítőkészségére nemcsak diákjai, de kollégái is bátran számíthatnak.

30 éves nevelő-oktató munkájáért Elismerő Oklevelet vehetett át:

Kálmán Gábor
Kollégiumi nevelőtanárként kiemelten fontos számára, hogy jó kapcsolatot alakítson ki a szülői háztól távol élő, rá bízott fiúkkal. Közvetlen személyiségének köszönhetően bátran fordulnak hozzá a kollégisták.

Palotás Aranka
Különféle versenyekre, irodalmi rendezvényekre való felkészítésen, a műveltség ápolásán túl, a mindennapokban is küzd azért, hogy amit ő tud, azt megpróbálja megszerettetni, átadni a növendékeinek. Diákjai számos szavalóversenyen értek el kiemelkedő eredményt.

Vincze Zsolt
Munkájára minden esetben jellemző a lelkesedés, a tudatosság, a következetesség és a minőségre való törekvés. Közösségépítő és közösséget összetartó tevékenysége példamutató. Az elmúlt évtizedek alatt neve egybeforrt az iskola nevével.

35 éves nevelő-oktató munkájáért Elismerő Oklevelet vehetett át:

Preiszné Bene Mónika
Testnevelőként szívügyének tekinti a diákok egészséges életmódra, sportos életvitelre történő nevelését, személyes példamutatással. Rendkívül fontosnak tartja a tehetséges diákok fejlesztését, versenyeztetését, akik számos kiemelkedő megyei, illetve országos eredményt értek el.

45 éves nevelő-oktató munkájáért Elismerő Oklevelet vehetett át:

<

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.