Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Május 20. 19:00, vasárnap | Külföld
Forrás: mti - fotó: pixabay

Az olaszok többsége elfogadja az új római kormány programját

Az olaszok többsége elfogadja az új római kormány programját

A felmérések szerint az olasz választók 60 százaléka elfogadja a közös kormányzásra készülő Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a Liga kormányprogramját - mondta a közmédia tudósítója vasárnap az M1 aktuális csatornán.

A Liga szavazói vasárnap estig nyilváníthatnak véleményt a kormányprogramról, szavazataikat a közterekre kihelyezett több száz urnában gyűjtik - közölte. A két párt vezetője jelenleg is Rómában egyeztet, de a kormányfő személyéről még mindig nem állapodtak meg, és azt sem tudni, hogy mikor állhat föl az új kabinet - tette hozzá.

Jelezte viszont, hogy a Liga vezetője, Matteo Salvini keddre Rómába hívta pártja képviselőit, ami arra utal, hogy ekkor tehetik le az esküt.

A tudósító elmondása szerint az európai vezetők fenntartásokkal fogadják az új olasz kormányt, néhány órája például a francia pénzügyminiszter figyelmeztetett az uniós szerződések betartására. A bírálatok leginkább a kormányprogram 130 milliárd eurós költségvetését érik - tette hozzá.

Címkék: kormány, olasz, Róma

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.