Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. December 22. 15:43, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Az ünnepek idején is lehet vinni használt sütőolajat a Mol-kutakhoz

Az ünnepek idején is lehet vinni használt sütőolajat a Mol-kutakhoz

Az ünnepi időszakban is el lehet vinni a Mol-kutakhoz a használt sütőolajat, amelyből biodízel készülhet, így nem szennyezi a környezetet - közölte a Mol csütörtökön az MTI-vel.

A használt sütőolaj legfeljebb 10 literes mennyiségig, más hulladékokkal nem kevert állapotban adható le. A begyűjtésében a társaság több mint 350 töltőállomása vesz részt, ezek listáját a Mol honlapján vagy telefonos alkalmazásán lehet megtekinteni - írták.

A közlemény szerint a kezdeményezés legfontosabb üzenete, hogy a körforgásos gazdaság korszerű megoldásainak köszönhetően a sütés-főzés nem terheli a környezetet. A sütőolaj természetes eredetű, de káros anyag, hiszen a saját mennyiségének akár a milliószorosát is képes elszennyezni, ezért tilos háztartási hulladék közé keverni vagy lefolyóba önteni - hangsúlyozták.

A kampányt azért időzítették mostanra, mert az év vége kiemelt időszak a sütőolaj-felhasználásban, amely a karácsonyi szezon egyik legnagyobb környezeti kihívása. A kezdeményezés emiatt a fenntarthatóságot és a körforgásos gazdaságot a középpontba állító vállalati stratégiához is igazodik. A társaság 2012-ben 80 tonna használt sütőolajat gyűjtött be, tavaly 464 tonnát, az elmúlt 11 évében összesen 2843 tonnát - tették hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt