Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Július 19. 09:34, kedd | Helyi
Forrás: OrientPress

Balatoni nyár

Balatoni nyár

Július 19–24. között a tánc és a színház varázslatos világát idézi meg a balatonboglári Babel Sound. Közös zenélés, tánc, főzés és fürdőzés a Balatonban.

A zene határokon átívelő változatosságát egy nagy, színes csokorban mutatja be a következő napokban Balatonbogláron a Babel Sound.

„A nemzetközi kulturális színtér izgalmas szereplőit felsorakoztató fesztivál túllép a műfaj határain: július 19. és 24. között a tánc és a színház varázslatos világát idézi meg. A Babel Soundon nem tehetünk mást, bele fogunk csöppenni a különböző kultúrák mélyébe” – mondta Viszt Viktor, az esemény kommunikációs arca. „Ha hagyjuk magunkat, egyszerűen elragad és szárnyaira kap minket az adott életérzés, ahogy végigkalauzolnak ezen a sokszínű kelet-nyugati átjárón.”

A szervezők szerint ez az a hely, ahol a fesztivált együtt élhetik meg a látogatók a művészekkel: közös zenélés, tánc, főzés és fürdőzés a Balatonban. A belépő nyolc remek helyszínre szól, köztük ott a strand, a zenepavilon, a csavargőzös műemlékhajó, a kápolna melletti mini amfiteátrum, a várdomb és a fesztivál csomópontja, a Babel Camp.

A hazaiak mellett olasz, spanyol, portugál, holland, angol, amerikai, bolgár, szerb, cseh, lengyel, görög, máltai, chilei, izraeli, szenegáli, egyiptomi, indonéz és indiai együttesek, előadók érkeznek. A táncházakban afrikai, latin, cigány, indonéz, indiai, görög tánclépéseket tanítanak, de bárki kipróbálhat néhány különleges hangszert is. Nem maradhatnak el a nemzeti gasztronómiai és kulturális bemutatók sem. A zenei, interaktív, színházi, családi, gasztro- és kultúrtalálkozón húsz ország több mint nyolcvan fellépője találkozik hat napon át.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 16:36, kedd | Helyi

Összeütközött két gépkocsi az 5-ös főúton

Kiskunfélegyháza határában akadályozza a forgalmat a baleset.

2024. Április 16. 12:38, kedd | Helyi

Nemzetközi zongoraversenyen bizonyítottak

Elek Janka és Elek János négykezes formációját Kiemelt Arany fokozattal díjazták.

2024. Április 16. 09:26, kedd | Helyi

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 16. 09:04, kedd | Helyi

A holokauszt magyarországi áldozataira emlékezünk

Magyarországon minden évben április 16-án tartják a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját, arra emlékezve, hogy 1944-ben ezen a napon kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása.