Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Január 28. 14:03, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Bárki tanulhat a felsőoktatásban - diákhitellel

Bárki tanulhat a felsőoktatásban - diákhitellel

Bárki tanulhat a felsőoktatásban, aki akar, ezért találta ki a kormány a Diákhitel II konstrukciót – nyilatkozta Giró-Szász András kormányszóvivő az InfoRádió Aréna című műsorában.

A kormány senkitől sem vágja el a tanulást - mondta a kormányszóvivő az Inforádiónak a Diákhitel II konstrukciót említve. Az új rendszerről január közepén döntött a kormány. A 2012 szeptemberétől induló új rendszernek két része lesz: egy szabadon felhasználható, 500 ezer forintos keret, míg a másikat a képzés költségének finanszírozására vehetik fel a hallgatók, ennek kamata évi fix két százalék lesz.

A felsőoktatásból kibocsátott művelt fők nem feleltek meg annak az igénynek, amit a magyar nemzetgazdaság fel kívánt volna szívni - közölte Giró-Szász András. Hozzátette: úgy alakították át a rendszert, hogy az a nemzetgazdaság elvárásaihoz hosszú távon is jobban illeszkedjen, vannak viszont olyan területek, ahová az államnak be kell lépnie.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: diákhitel

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország