Városlista
2024. október 24, csütörtök - Salamon

Hírek

2024. Október 23. 15:40, szerda | Sport
Forrás: Korda Racing

Benyó Máté kétszeres Magyar Bajnok lett a SlovakiaRingen

Benyó Máté kétszeres Magyar Bajnok lett a SlovakiaRingen

A Korda Racing versenyzője három nemzeti bajnokság mezőnyét maga mögé utasítva magabiztos győzelmet aratott a FIA CEZ sorozat és a magyar bajnokság utolsó, közös állomásán a Supercarok között.

Benyó Máté kétszeres Magyar Bajnok lett a SlovakiaRingen

A Korda Racing versenyzője három nemzeti bajnokság mezőnyét maga mögé utasítva magabiztos győzelmet aratott a FIA CEZ sorozat és magyar bajnokság utolsó, közös állomásán a Supercarok között.

Benyó Máté bajnokaspiránsként, a ponttáblázat éllovasaként várta a szezon utolsó állomását. Máté már ez első kvalifikációs futamban megszerezte a győzelmet. A Q2-ben ugyan becsúszott egy technikai hiba, de a folytatásban már minden rendben volt, Máté megnyerte a harmadik előfutamot, majd az elődöntőt is. A finálé rajtját követően az első helyen fordult el, majd előnyét a célig növelve szerezte meg a győzelmet. Ezzel a győzelemmel pedig 2023 után 2024-ben is a királykategória magyar bajnoka. Hab a tortán, hogy az FIA CEZ értékelés harmadik helyét is begyűjtötte Máté.

A Super 1600-as kategóriában idén EB szezont is teljesítő Kovács Sámuelnek számos próbatételt tartogatott ez a hétvége. A szabadedzést még remek tempót autózva sikerült teljesíteni, a Q1-ben és a Q2-ben azonban a rajtot követően kiállni kényszerült, és be is fejeződött számára a verseny.

Benyó Máté: „Méltóképpen tudtam lezárni a 2024-es, rendkívül sikeres szezonunkat!
Jó érzéssel töltött el, hogy a SlovakiaRing adott otthont a magyar és Közép-Európa zóna bajnoki szezonzárónak, hiszen jó emlékeim vannak a pályáról. 2021-ben versenyeztem itt utoljára, de már akkor is, kevesebb tapasztalattal és szerényebb technikával is jó volt a tempónk, így tudtam, hogy a vezetési stílusomnak fekszik a nyomvonalvezetése. Ez a mostani versenyen is bebizonyosodott, hiszen már a szabadedzéstől kezdve jó tempót tudtam diktálni, és magabiztosnak éreztem magam az autóban. Egészen a második előfutamig minden rendben is ment, ahol aztán egy technikai probléma miatt nem tudtam teljesíteni a futamot, így Q1-es győzelem után a Q2-ben az utolsó helyre kvalifikáltak. Nehéz helyzet volt ez, hiszen ekkor a kvalifikációs pontok alapján visszacsúsztam az elsőről az ötödik helyre, egy olyan bajnoki csatában, ahol minden pontra szükség volt. A csapat éjszakába nyúlóan dolgozott az autón, hogy vasárnap minden esélyünk meglegyen a győzelemért és a bajnoki címért harcolni. Az autó remek formába került másnapra, olyan erőben volt ismét, amelyet versenyekkel ezelőtt tapasztaltam utoljára. Én is onnan tudtam folytatni, ahol a technikai hibánk előtt abbahagytam, mindent megnyertünk a döntő napján amit csak lehetett.
Ennek eredményeképpen győzni tudtunk az év utolsó versenyén, és 2023 után 2024-ben is megszereztük a Magyar Országos Rallycross Bajnokság Supercar kategória bajnoki címét! Nem volt könnyű dolgunk, hiszen azzal, hogy az Európa-bajnoki szereplést helyeztük prioritásba, ki kellett hagynunk a magyar bajnokság negyedik fordulóját, és mivel az idei évben nem volt mínuszolás, így az addigi kényelmes előnyünk hátrányba fordult át. Az utolsó két fordulón hiba nélkül, erős pontokat kellett szereznünk ahhoz, hogy ez a cím ismét a miénk legyen! Meglepetésemre, ezzel a győzelemmel, a Közép-Európa Zóna Bajnokság év végi 3. helyét is megszereztük, amivel végképp nem számoltunk, hiszen az a bajnokság teljesen prioritáson kívül esett számunkra. Az Európa-bajnokság év végi 3. helyével együtt tehát három darab éves összetett dobogót szereztünk rangos bajnokságokban, amely kétségkívül az eddigi legeredményesebb szezonom!
A Korda Racing egész évben elképesztő munkát végzett, hogy a lehetőségeinkből kihozzuk a maximumot, amit azt gondolom sikeresen teljesítettünk! Nagyon büszke vagyok rájuk, és hatalmas örömmel tölt el, hogy olyan szakemberek és barátok vesznek körül a csapatban amilyenek, nélkülük egészen biztos, hogy ezek az eredmények elérhetetlenek lettek volna!
Nagyon köszönöm a szurkolóink egész éves támogatását is, remélem büszkévé tudtok tenni őket is!”

Kovács Sámuel: „Sajnos a SlovakiaRing-i hétvége nem sikerült számunkra túl hosszúra. A szabadedzésen nagyon tetszett a pálya, és sikerült is jó időt autózni. Az első előfutamon azonban sajnos olyan technikai problémába ütköztünk, amit a helyszínen nem lehetett orvosolni, így nem tudtuk folytatni a hétvégét.
Ezúton is köszönöm a Korda Racing-nek hogy mindent megtettek, hogy vissza tudjunk állni a versenybe.”


A Korda Racing együttműködő partnerei: Keviép Kft., Corax-Bioner Zrt, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, Harmata-94 Kft., Labo WTC Hungary Kft.

http://facebook.com/kordaracingHU

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 23. 08:08, szerda | Sport

Bajnokok Ligája - Kétgólos hátrányból fordított a Real Madrid, története első BL-győzelmét aratta a Girona

A címvédő Real Madrid kétgólos hátrányból fordítva 5-2-re nyert otthon a játéknap előtt százszázalékos Borussia Dortmund ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája alapszakaszának harmadik fordulójában.

2024. Október 22. 10:36, kedd | Sport

Bajnokok Ligája - Újra találkoznak a legutóbbi döntősök

Kedden kilenc mérkőzéssel folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája alapszakasza, a harmadik forduló első játéknapján újra találkozik az előző idény két döntőse: a címvédő Real Madrid a Borussia Dortmundot fogadja.