Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Január 13. 13:58, péntek | Helyi
Forrás: Albert Péter

BÉREMELÉSSEL INDUL AZ ÉV A FORNETTINÉL

BÉREMELÉSSEL INDUL AZ ÉV A FORNETTINÉL

A Fornetti a kötelezőnél jelentősen nagyobb mértékben emelte alkalmazottai fizetését, minden egyes dolgozó bruttó 96 ezer forinttal vihet többet haza 2017-ben, mint tavaly.

A munkaerőpiacot jelentős mértékben érintő változtatások léptek életbe az év elején: 15 százalékkal nőtt a minimálbér, a szakmunkásoknak járó garantált bérminimum pedig 25 százalékkal emelkedett. Ezzel párhuzamosan 5 százalékponttal csökkentek a munkáltatókat terhelő járulékok, 2018-ban ráadásul további béremelésekre és járulékcsökkentésre számíthatunk. A kormányzati intézkedések a Fornetti Csoportra is hatással vannak: mivel a vállalat dolgozóinak túlnyomó többsége korábban is a minimálbért meghaladó összeget keresett, a jogszabálymódosítások jelentős megtakarításokat eredményeznek a cégnél.

A vállalatvezetés úgy döntött, hogy semmit sem tart meg a megspórolt összegből, amely ehelyett teljes mértékben szétosztásra kerül a dolgozók között. Így minden egyes alkalmazott egységesen évi bruttó 96 ezer forint – havi szinten bruttó 8 ezer forint – béremelésben részesül, ez a cégcsoport foglalkoztatottjainak 83 százalékánál 3-5,7 százalékos béremelést jelent. A Fornetti továbbá arra is különös figyelmet fordít, hogy a fizetésemelés ne járjon a munkaterhek növekedésével.

„A Fornetti sikerei legnagyobb részben elhivatott alkalmazottainknak köszönhetőek, ezért a minimálbéremelés és járulékcsökkentés kapcsán is az volt a célunk, hogy a jogszabályokban meghatározottnál nagyobb mértékben tudjuk növelni a fizetéseket” – mondta Sebastian Gooding, a Fornetti ügyvezető igazgatója és a tulajdonos Aryzta közép-kelet-európai vezetője. A cégvezető hozzátette: „A mostani kormányzati intézkedések ugyanakkor a szélesebb gazdasági környezetre és fogyasztóink magatartására is hatással lesznek, ezeket a hatásokat szorosan figyelemmel kell kísérnünk a közeljövőben.”

A Fornetti a minimálbéremelésben és a járulékcsökkentésben alapvetően pozitív makrogazdasági lehetőségeket lát, felhívták ugyanakkor a figyelmet a piaci kihívásokra is: feltehetően például a beszállítók részéről jelentős díjemelést vonnak majd maguk után a kormányzati intézkedések.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: