Városlista
2021. december 3, péntek - Ferenc

Hírek

2013. Április 17. 14:12, szerda | Helyi
Forrás: - Gulyás -

Betűbölcsi a városi könyvtárban

Betűbölcsi a városi könyvtárban

Szunyiné Kis Anita önkéntes szoptatási szakértő tartott előadást április 16-án kedden a városi könyvtárban a Betűbölcsi keretén belül.

Szunyiné Kis Anita önkéntes szoptatási szakértő tartott előadást április 16-án kedden a városi könyvtárban a Betűbölcsi keretén belül. A résztvevők hasznos ismereteket kaptak a szoptatás jegyében történő táplálásról, a természetes szemléletű babagondozásról. Az irányított beszélgetés során pedig az édesanyák megoszthatták egymással tapasztalataikat, aktuális és várható problémáikat, valamint választ kaptak felmerülő kérdéseikre is.
Szunyiné Kis Anita kérdésünkre elmondta, nagyon fontosnak tartja, hogy az anya miként éli át ezt az időszakot, hiszen ez határozza meg a későbbiekben az anya és a gyermek közötti kötődést, a családdá válás folyamatát. Elengedhetetlen tehát, hogy az anyák megfelelő információkhoz jussanak, lehetőséget kapva arra, hogy átélhessék a babázás szépségeit. Sinkó Melinda, nemzetközi szintű tanácsadóval közösen a kötődő neveléssel kapcsolatos ismereteket próbálják immáron négy esztendeje átadni baba-mama csoportok, szoptatós fórumok, előadások keretében, ahol könnyed időtöltést, információ cserét is biztosítanak a kismamák számra. A munkába a védőnőket is bevonták. Közülük többen jelezték, hogy elvégezik a 40 órás “Korszerű szoptatási ismeretek” tanfolyamot.

A Baba-Mama csoport soron következő programjáért klikk IDE

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 02. 09:56, csütörtök | Helyi

Remekeltek a Mezgések a Hagyományos sütemények versenyén

Hosszas kiesés után idén ismételten megrendezésre került a Cukrász Hagyományőrző Verseny.

2021. December 02. 09:53, csütörtök | Helyi

Informatika versenyen jártak a Batthyány Iskolások

November 23-án informatikai versenyre hívta az általános iskolák 7-8. osztályos tanulóit a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium.

2021. December 01. 22:18, szerda | Helyi

Festménykiállítás a sportcsarnokban

A Félegyházi Szabadidő és Sport Nonprofit Kft. Kulturális Programirodája és a Holló László Képzőművészeti Kör együttműködve MEGHÍV minden sportot és művészetet kedvelő félegyházi lakost „sportos” festménykiállítására.

2021. December 01. 17:20, szerda | Helyi

Novemberben is sikeresen szerepeltek a Koppányok