Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Április 17. 14:12, szerda | Helyi
Forrás: - Gulyás -

Betűbölcsi a városi könyvtárban

Betűbölcsi a városi könyvtárban

Szunyiné Kis Anita önkéntes szoptatási szakértő tartott előadást április 16-án kedden a városi könyvtárban a Betűbölcsi keretén belül.

Szunyiné Kis Anita önkéntes szoptatási szakértő tartott előadást április 16-án kedden a városi könyvtárban a Betűbölcsi keretén belül. A résztvevők hasznos ismereteket kaptak a szoptatás jegyében történő táplálásról, a természetes szemléletű babagondozásról. Az irányított beszélgetés során pedig az édesanyák megoszthatták egymással tapasztalataikat, aktuális és várható problémáikat, valamint választ kaptak felmerülő kérdéseikre is.
Szunyiné Kis Anita kérdésünkre elmondta, nagyon fontosnak tartja, hogy az anya miként éli át ezt az időszakot, hiszen ez határozza meg a későbbiekben az anya és a gyermek közötti kötődést, a családdá válás folyamatát. Elengedhetetlen tehát, hogy az anyák megfelelő információkhoz jussanak, lehetőséget kapva arra, hogy átélhessék a babázás szépségeit. Sinkó Melinda, nemzetközi szintű tanácsadóval közösen a kötődő neveléssel kapcsolatos ismereteket próbálják immáron négy esztendeje átadni baba-mama csoportok, szoptatós fórumok, előadások keretében, ahol könnyed időtöltést, információ cserét is biztosítanak a kismamák számra. A munkába a védőnőket is bevonták. Közülük többen jelezték, hogy elvégezik a 40 órás “Korszerű szoptatási ismeretek” tanfolyamot.

A Baba-Mama csoport soron következő programjáért klikk IDE

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.