Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2019. Március 10. 09:58, vasárnap | Helyi
Forrás: BAON

Biztos győzelmet aratott a Félegyháza

Biztos győzelmet aratott a Félegyháza

A megyei labdarúgó bajnokság 14. fordulójában, a tavaszi rajton a tabellán a 2. helyen tanyázó Kiskunfélegyházi HTK a Kelebiát fogadta Kecskeméten.

Nem zavarta a félegyháziakat, hogy albérletben kellett pályára lépniük, magabiztosan behúzták a három pontot.

Aki a Kelebia helyezéséből (utolsó előttiek a déliek) kiindulva arra számított, hogy ez a meccs edzőmeccsnek is kevés lesz a KHTK számára, az nagyon tévedett. Az első fél órában rendkívül szervezetten, koncentráltan harcolt a Kelebia, a Félegyháza ugyanakkor türelmesen várt a lehetőségre, így az első félórában helyzet nem is igen alakult ki. Az első lövést a 23. percben eresztette meg Honfi Dániel, az egyik védő lábán megpattanó labdáját Oroszi könnyedén hárította, vállalkozó kedve láttán a félegyházi Nagy Dániel is kedvet kapott, nagy szólóval tört ki a bal oldalon, végül a bal felső sarok mellé lőtt. A 30. percben aztán sikerült kikerülni a hazaiaknak a lescsapdát. A félegyházi Tóth István kapott olyan remek ütemű átadást, hogy elég volt mindössze egyszer megtolnia maga előtt a labdát ahhoz, hogy begyalogoljon vele a 16-oson belülre, és higgadtan a hálóba helyezze, 1–0. Öt percre rá Marsa Levente is jó ütemben lépett ki a védők vonala mögé, a 16-oson utolérte ugyan egy hazai védő, de Marsa őt erőszakosan lerázta, majd a kapust is kicselezte és jobbról az üres kapuba gurított, 2–0. Nem omlottak össze a vendégek, de annak a reménye, hogy esetleg kiharcolnak egy gólt, és aztán tartják az eredményt, ezen öt perc alatt szertefoszlott.

A második játékrészben is nagy harc folyt a pályán, élvezetes, jó meccset láthattak a nézők, bár a nagy mezőnybirkózás közben ismét csak kevés helyzetet alakítottak ki a csapatok. Az 58. percben Nagy Dánielnek kevergetett a bal oldalon, majd adott be, Nagy Viktor pedig látványos ollózással küldte kapura a labdát a bal összekötő helyéről a bal felső sarok irányába. Már mindenki bent látta a labdát, az azonban a kapufa belső éléről visszapattanva a vendég kapus, Paunovic kezében landolt. Látványos megoldás volt. A félidő második negyedórájában a KHTK indításokkal teremtett veszélyt, a Kelebia pedig dicséretes lelkesedéssel küzdött azért, hogy sikerüljön helyzetet kialakítania. A 75. percben Huszka ívelt át remek keresztlabdát a jobb oldalról, labdája Nagy Dánielt találta meg, Nagy gólba tartó fejesét azonban egy védő szögletre mentette. A 85. percben volt a legnagyobb lehetősége a szépítésre a vendégeknek, akkor Döbrentei tört be a jobb oldalon, beadását Tesic sarkazta kapura, Oroszi azonban résen volt. A szöglet után Csupity eresztett meg egy hatalmas lövést, amely a védőkről lepattant, az ellentámadásból pedig eldőlt a meccs. Marsa tört be a 16-oson belülre, és középről nagy lövést eresztett meg, a vendégek hálóőre csak beleérni tudott a labdába, 3–0. Még mindig próbált szépíteni a Kelebia, a slusszpoén azonban a hazaiaké volt: jobbról, a 16-os oldalvonaláról Nagy Dániel lőtt okosan a hosszú sarokba, kialakítva a 4–0-s végeredményt.

Kiskunfélegyházi HTK–Kelebia KNSK 4–0 (2–0)

Kecskemét, 120 néző, vezette: Szeles (Lászlai, Szeri)

KHTK: Oroszi – Bábi, Kenderes (Huszka 61.), Valkai, Nagy V. (Szabó T. 70.), Nagy D., Szabó A. (Makai 60.), Palásti, Tóth I. (Kerepeczki 46.), Marsa, Ábel (Némedi 46.). Játékos-edző: Koncz Zsolt.

Kelebia: Paunovic – Hajrulovic, Kollár, Honfi B. (Haskó 75.), Kátai (Tesic 59.), Csupity, Szabó M. (Farkas 72.), Döbrentei, Honfi D. (Ürmös 75.), Kazi (Hugyecz 70.), Szabadi. Edző: Molnár László

Sárga lap: Szabó A. a 27., illetve Kollár a 33. percben.

Gól: Tóth I. 30., Marsa 35., 85., Nagy D. 90. perc.

Koncz Zsolt: – Egy kicsit lassú játékot produkáltunk a mai mérkőzésen, nagyon sok labdát eladtunk. Sokkal többet ki lehetett volna ebből a meccsből hozni. Persze ha az eredményt nézem, akkor nem mondhatom azt, hogy elégedetlen vagyok, de ettől függetlenül ebből többet ki lehetett volna hozni. De nem baj, megyünk tovább, alkalmazkodnunk kell a műfűhöz is, mert mi otthon azért élő füvön edzünk, de összességében azt mondom, hogy megérdemelten tartottuk itthon a három pontot.

Molnár László: – Nagyon sok fiatal játékosunk van, akiknek a játékában benne vannak az egyéni hibák, ez ezen a találkozón is meglátszott. A koncentráció lanyhult egy idő után, ennek lett a következménye a 4–0. Bár arra kíváncsi lettem volna, hogy mi lett volna a vége, ha az első félidőben, 0–0-s állásnál szerintem jogos tizenegyesünket megkapjuk.

(Forrás: BAON, fotók: Vince Miklós)

Címkék: foci, KHTK

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.