Városlista
2024. június 22, szombat - Paulina

Hírek

2023. Június 08. 16:38, csütörtök | Helyi
Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Bolti szarka sorozatügye

Bolti szarka sorozatügye

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai vádemelést javasolnak egy kunszentmiklósi tolvaj ellen, aki áruházakból lopott. Egy ízben társai is voltak.

Öt áruházláncot érint az a lopássorozat, amelynek fő gyanúsítottja egy kunszentmiklósi lakos. A 29 éves férfi a gyanú szerint 2021 szeptembere és 2022 májusa között huszonhárom esetben követett el vagyon elleni bűncselekményeket az ország több pontjain. Különböző technikákkal dolgozott: előfordult, hogy a kezében a termékkel egyszerűen kisétált a boltból, de olyan is volt, hogy drága szeszes italokat rejtett a táskájába. Egy másik módszert is alkalmazott: megpakolta a bevásárlókocsit, majd a bejárathoz tolta. Ez után távozott, és a bejárathoz visszatérve kihúzta a kocsit a vevőtérből. Volt, amikor tetten érték, azokban az esetekben felvette a nyúlcipőt és üres kézzel ment el. Kiskunfélegyháza mellett többek között Nagykőrös, Dunaújváros, Érd, Salgótarján, Hatvan, Dorog, Szarvas volt a célpontja; minden esetben forgalmas üzleteket választott ki, és a termékek között sem nagyon válogatott. Az egyik helyről például két bontókalapácsot emelt el.

A férfit a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság munkatársai beazonosították, és körözést bocsátottak ki ellene. Elfogását követően kihallgatták és őrizetbe vették. Időközben kiderült, hogy a lopások miatt több rendőrség is eljárást folytat a tolvaj ellen, így ügyeit összevonták.

A 29 éves férfi jelenleg is letartóztatásban van az öt áruházlánc sérelmére – összesen 23 alkalommal – üzletszerűen elkövetett lopás miatt. Az egyik esetben volt három társa is; ők szabadlábon várhatják ügyük alakulását.

A kiskunfélegyházi nyomozók a történtek vizsgálatát befejezték, a gyanúsítottak ellen vádemelést javasolnak. Ennek érdekében az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 22. 07:35, szombat | Helyi

A száraz időjárás kedvez az aratásnak

Az elmúlt napok nagyrészt száraz időjárása kedvez az aratásnak, de a forróság az érésben lévő búzának sem tesz jót - írta a HungaroMet Zrt. agrometeorológiai elemzésében.

2024. Június 22. 07:34, szombat | Helyi

Szombaton is másodfokú figyelmeztetés van érvényben Bács-Kiskun vármegyében

A legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adta ki a HungaroMet Zrt. két déli vármegyére szombatra is; Csongrád-Csanád és Békés vármegyében a napi középhőmérséklet 29 Celsius-fok felett alakulhat szombaton.

2024. Június 21. 10:09, péntek | Helyi

Ajándék muskátli az udvarokba, ablakokba

Kedves Félegyháziak!

2024. Június 20. 13:50, csütörtök | Helyi

Tűzgyújtási tilalom Bács-Kiskun vármegyében

Az elmúlt napok tartósan meleg és csapadékmentes időjárása miatt június 20-án 0:00 órától tűzgyújtási tilalom van érvényben Bács-Kiskun vármegyében.