Városlista
2022. január 28, péntek - Károly,

Hírek

2013. Április 10. 11:09, szerda | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Bontják a Városháza erkélyét

Bontják a Városháza erkélyét

Elkezdődött a Városháza erkélyének bontása. A fém virágtartók eltávolítása után a szakemberek leemelik helyéről a mellvéd elemeit

Elkezdődött a Városháza erkélyének bontása. A fém virágtartók eltávolítása után a szakemberek leemelik helyéről a mellvéd elemeit. Rövidesen megkezdődik a törött elemek újragyártása, az elemek tisztítása, a megmaradó elemek felületének javítása. A munkálatok költségének felét a Nemzeti Kulturális Alap Igazgatóságának Építőművészet és Örökségvédelem Kollégiumának pályázatán elnyert négymillió forint fedezi. A tervek szerint a munkálatok április végéig befejeződnek.

A képviselő-testület 2011. július 21-i testületi ülésén fogadta el a Városháza épületére vonatkozó intézkedési tervet. Tekintettel az épületszerkezetek állapotára, sürgőssé vált az épület főhomlokzati erkélyének helyreállítása és az attikafalon elhelyezett oszlopszerű kődíszek leemelése. Ehhez nyújt segítséget a Nemzeti Kulturális Alaptól nyert összeg. Az igényelt támogatás formája vissza nem térítendő támogatás, melynek mértéke a felújításhoz szükséges összeg 50 százaléka.
További pályázati siker esetén az erkély felújítása után megújulhatnak a Városháza rendkívül rossz állapotú, repedezett kődíszei. Az elemek újragyártása érdekében ugyanis a város indult a Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága, Építőművészet és Örökségvédelem Kollégiuma által, a „Veszélyeztetett helyzetű műemlék épületek veszély-elhárításának, állagmegóvásának, részleges helyreállításának támogatására” címmel kiírt pályázatán. Siker esetén 6,9 millió forint támogatásban részesülhet az önkormányzat. A beruházás teljes összege 7,7 millió forint – tájékoztatta a Félegyházi Közlöny Onlinet Csányi Judit, a projektmenedzsment csoport munkatársa.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 28. 16:55, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Tekintsék meg portálunkon friss anyakönyvi híreinket.

2022. Január 28. 16:41, péntek | Helyi

Moziünnep a félegyházi moziban

Kiskunfélegyházán a Petőfi Moziban 2022. január 27-től február 2-ig minden filmet egységesen 790 Ft-ért nézhetnek meg.

2022. Január 28. 10:15, péntek | Helyi

Erős, viharos erejű szél várható

Az előrejelzés alapján igen erős, viharos erejű szél várható az ország több pontján.

2022. Január 28. 09:12, péntek | Helyi

A kiskereskedelmi szektor környezettudatosságának felmérése és növelése

2021. júliusában indult el a GINOP-5.3.5-18-2020-00167 - A kiskereskedelmi szektor környezettudatosságának felmérése és növelése a konvergencia régiókban projekt.