Városlista
2023. június 7, szerda - Róbert

Hírek

2013. Április 10. 11:09, szerda | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Bontják a Városháza erkélyét

Bontják a Városháza erkélyét

Elkezdődött a Városháza erkélyének bontása. A fém virágtartók eltávolítása után a szakemberek leemelik helyéről a mellvéd elemeit

Elkezdődött a Városháza erkélyének bontása. A fém virágtartók eltávolítása után a szakemberek leemelik helyéről a mellvéd elemeit. Rövidesen megkezdődik a törött elemek újragyártása, az elemek tisztítása, a megmaradó elemek felületének javítása. A munkálatok költségének felét a Nemzeti Kulturális Alap Igazgatóságának Építőművészet és Örökségvédelem Kollégiumának pályázatán elnyert négymillió forint fedezi. A tervek szerint a munkálatok április végéig befejeződnek.

A képviselő-testület 2011. július 21-i testületi ülésén fogadta el a Városháza épületére vonatkozó intézkedési tervet. Tekintettel az épületszerkezetek állapotára, sürgőssé vált az épület főhomlokzati erkélyének helyreállítása és az attikafalon elhelyezett oszlopszerű kődíszek leemelése. Ehhez nyújt segítséget a Nemzeti Kulturális Alaptól nyert összeg. Az igényelt támogatás formája vissza nem térítendő támogatás, melynek mértéke a felújításhoz szükséges összeg 50 százaléka.
További pályázati siker esetén az erkély felújítása után megújulhatnak a Városháza rendkívül rossz állapotú, repedezett kődíszei. Az elemek újragyártása érdekében ugyanis a város indult a Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága, Építőművészet és Örökségvédelem Kollégiuma által, a „Veszélyeztetett helyzetű műemlék épületek veszély-elhárításának, állagmegóvásának, részleges helyreállításának támogatására” címmel kiírt pályázatán. Siker esetén 6,9 millió forint támogatásban részesülhet az önkormányzat. A beruházás teljes összege 7,7 millió forint – tájékoztatta a Félegyházi Közlöny Onlinet Csányi Judit, a projektmenedzsment csoport munkatársa.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 06. 13:40, kedd | Helyi

Ünnepélyesen átadták a posta melletti óriás falfestményt

Városunk új, grandiózus falfestménye a nagyposta melletti parkolóban található.

2023. Június 06. 10:47, kedd | Helyi

50 éves jubileumát ünnepelte a Kiskunfélegyházi Népdalkör

Jubileumi előadással ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját a Kiskunfélegyházi Népdalkör június 5-én, a Móra Ferenc Művelődési Központ dísztermében.

2023. Június 06. 08:11, kedd | Helyi

Éjszaka ezért sokkal rosszabb a fájdalom

Mindegy, hogy fejfájás, fogfájás vagy bármilyen egyéb fájdalom kínozza az embert, éjszaka jellemzően mintha erősebb lenne, mint nappal, gyakran ellehetetlenítve a nyugodt pihenést.

2023. Június 05. 19:46, hétfő | Helyi

Szép eredmény a lovasversenyen

A lakiteleki Nimród Sportegyesület szervezésében 2023. június 3-án rendeztek lovasversenyt.