Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Február 12. 16:28, szerda | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Bővül a Petőfi Mozi gépparkja

Bővül a Petőfi Mozi gépparkja

Folyamatosan érkeznek a mozi működtetéséhez szükséges berendezések. Beszerezésre kerültek a hangtechnikai eszközök.

Folyamatosan érkeznek a mozi működtetéséhez szükséges berendezések. Beszerezésre kerültek a hangtechnikai eszközök (szerver, hangfalak stb.), rövidesen pedig megérkeznek a vetítővásznak és a mozigép is – tájékoztatta a Félegyházi Híreket Reményi Richárd, a Pannon 2001 Mozgókép Kft. ügyvezetője.

A város 7,3 millió forintot költ a Petőfi Mozi épületének felújítására. A munkát január 6-án kezdték meg a szakemberek. A beruházás keretében már megújult az épület külső homlokzata, megkezdődött a belső felújítás, melynek keretében kijavítják, kivakolják és kifestik a belső vizesblokkokat, a géptermeket, rendbe teszik a helyiségek burkolatát, kijavítják a tető hibáit. A munkálatokkal február végére végez a kivitelező. A filmszínház bérlője a Pannon 2001 Mozgókép Kft. márciusra vállalta a Petőfi Mozi újraindítását – mondta el érdeklődésünkre Kapus Krisztián polgármester.

Novemberben nyújtotta be a mozi üzemeltetéséről szóló ajánlatát az önkormányzatnak a Pannon 2001 Mozgókép Kft., melyet a képviselő-testület jóvá is hagyott. A pályázat nyertese, mivel nem kapta meg az elinduláshoz szükséges több mint negyvenmillió forint banki hitelt, időközben visszalépett.
Az önkormányzat ezt követően további tárgyalásokat folytatott a városi mozi elindításával kapcsolatban, ami eredményesnek bizonyult. A Pannon 2001 Mozgókép Kft. vállalta, hogy a két földszinti terem összenyitásával megteremti a 3D-s vetítés lehetőségét. Az átépítésre előzetesen 7,3 millió forint forrást igényelt az önkormányzattól. A cég segítségként felajánlotta, hogy az első évi bérleti díjat egy összegben előre kifizeti. Az erről szóló előterjesztést december 19-i ülésén elfogadta a város képviselő-testülete. A szerződésben foglaltak szerint a Pannon 2001 Mozgókép Kft. biztosítja a mozi üzemeltetéséhez szükséges technikai feltételeket. Helyet ad az óvodai, iskolai nevelésben részesülők, a nagycsaládosok rendezvényeinek. A filmszínház újraindításának határideje 2014. március 13.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.