Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Június 12. 15:37, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Bővülnek a foglalkoztatási és továbbképzési lehetőségek Kiskunfélegyháza és Kiskunmajsa térségében

Bővülnek a foglalkoztatási és továbbképzési lehetőségek Kiskunfélegyháza és Kiskunmajsa térségében

2018. június 12-én 10. órakor megrendezésre került Kiskunfélegyháza Város Dísztermében a TOP-5.1.2-16 azonosítószámú Kiskunfélegyházi és Kiskunmajsai járási Foglalkoztatási Paktum európai uniós projekt nyitórendezvénye.

A projekt keretében 421.61 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrás áll rendelkezésre Kiskunfélegyháza és Kiskunmajsa járások településein a foglalkoztatás-növelést célzó foglalkoztatási együttműködések, partnerségek, paktumok létrehozására és a paktumok képzési és foglalkoztatási programjainak megvalósítására. A projektet Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal (BKMKH), a Kiskunmajsai Többcélú Kistérségi Társulás és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által létrehozott Konzorcium valósítja meg.

A rendezvényen megjelent vendégeket elsőként dr. Zombor Attila főigazgató a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal nevében köszöntötte. Ezt követően Csányi József Kiskunfélegyháza Város polgármestere ünnepélyesen megnyitotta a projektet. A köszöntő és nyitó beszédet követően Patkós Zsolt a Kiskunmajsai Többcélú Kistérségi Társulás elnöke szólt a rendezvényen megjelentekhez.

A délelőtt folytatásában Kollár Péter főosztályvezető Munkaerő-piaci helyzetkép című szakmai előadása hangzott el a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának képviseletében. Az előadásból megtudhattuk, hogy míg 2010-ben 40.000 fő volt a regisztrált álláskereső Bács-Kiskun megyében, addig egy 2018. áprilisi felmérés szerint már csak 13.127 munkát kereső személyt regisztráltak. Azt is elmondta az előadó, hogy a nők nagyobb arányt képviselnek ebből a számadatból. Valamint a 8 általános iskolai ill. az alatti végzettségű álláskeresők számadata meghaladja a 40%-ot. Ezen kívül közel 30%-os szakmunkával, ill. több mint 20% érettségivel rendelkező és 4%-os diplomával rendelkezőről beszélhetünk, amikor a regisztrált munkanélkülieket számba vesszük.

A program befejezéseként került sor a paktumszervezetet létrehozó Együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírására a paktum partnerséget megalapozó 24 tagszervezet által.

A foglalkoztatási paktum megfogalmazott célkitűzései szerint a munkaerő-piaci programokban tervezett résztvevők száma 271 fő, az álláshoz jutók száma 149 fő, az álláshoz jutók közül a támogatás után hat hónappal állással rendelkezők száma pedig 30 fő. A program nemcsak a regisztrált álláskeresőket, hanem azon belül a hátrányos helyzetű álláskeresőket is kedvező helyzetbe hozhatja. A Foglalkoztatási Paktum nevű projekttel nemcsak a munkáltatókat támogatják, hanem az érintett álláskeresők esetében különböző képzéseket és személyre szabott szolgáltatásokat is eszközölnek.

A program kezdésének időpontja 2018.03.01., befejezése 2021. február 28.
A projekt a Széchenyi 2020 keretében európai uniós támogatással valósul meg.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.