Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Július 07. 11:02, csütörtök | Bulvár
Forrás: MTI/Fotó: bullettrainmovie.com/Sony

Brad Pitt filmjével nyílik meg a 75. Locarnói Filmfesztivál

Brad Pitt filmjével nyílik meg a 75. Locarnói Filmfesztivál

Brad Pitt A gyilkos járat című akcióvígjátéka nyitja meg augusztus 3-án a 75. Locarnói Nemzetközi Filmfesztivált - számolt be róla szerdán a deadline.com.

A David Leitch rendezésében készült produkciót a nyolcezer férőhelyes szabadtéri Piazza Grandén vetítik. A gyilkos járat sztárszereposztásában Joey King, Michael Shannon, Aaron Taylor-Johnson és Sandra Bullock is látható.

A szervezők közleménye szerint a fesztiválon Laurie Anderson Home of the Brave című 1986-os dokumentumfilmjét, Thomas Hardiman brit rendező Medusa Deluxe című krimijét és a német Kilian Rieshof francia nyelvű Vous n'aurez pas ma haine című drámáját is bemutatják, amely a 2015-ös párizsi Bataclan elleni terrortámadással foglalkozik egy áldozat hozzátartozójának visszaemlékezései alapján.

A Piazza Grandén idén mások mellett a színész Matt Dillon, Jason Blum producer, valamint Laurie Anderson és Kelly Reichhardt pályafutása előtt is tisztelegnek.

A fesztivál nemzetközi versenyprogramjában 17 alkotás szerepel, köztül a francia Patricia Mazuy Bowling Saturn című thrillere, az olasz filmrendező, Alessandro Comodin The Adventures Of Gigi The Law című szatirikus dokumentum-játékfilmje, valamint a malajziai Turtle Stone című film Ming Jin Woo rendezésében.

A versenyprogram zsűrijében Michel Merkt svájci producer, az olasz rendező Laura Samani, William Horberg amerikai producer, Prano Bailey-Bond brit filmes és Alain Guiraudie francia filmrendező ül majd.

A Jelen filmesei szekcióban látható feltörekvő filmesek munkáiról Annick Mahnert svájci producer, Katriel Schory izraeli producer és Gitandzsali Rao indiai filmrendező zsűrije dönt.

A fesztiválon 226 egészestés és rövidfilmet mutatnak be 113 országból. A szervezők 4245 pályázó alkotásból válogatták össze az idei programot.

Giona A. Nazzaro, a fesztivál művészeti igazgatója elmondta, hogy a kiválogatott filmek a kor lenyomatai, a világ előtt álló kérdéseket vizsgálják, és azt, hogyan lehet benne felelősségteljesen, fenntarthatóan élni.

A 75. Locarnói Nemzetközi Filmfesztivált augusztus 3. és 13. között rendezik meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára