Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Április 20. 11:06, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Brutális kegyetlenséggel verte halálra alkalmazottját

Brutális kegyetlenséggel verte halálra alkalmazottját

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítják a Bács-Kiskun megyei nyomozók azt a férfit, aki Pirtón oly mértékben bántalmazta az alkalmazottját, hogy az belehalt a sérüléseibe.

A rendőrök 2021. október 27-én délelőtt őrizetbe vettek egy 66 éves pirtói lakost. A férfi a gyanú szerint néhány nappal korábban olyan súlyosan bántalmazott egy helybélit, hogy az belehalt sérüléseibe – közölte a rendőrség.

A nyomozás során kiderült, hogy a 65 éves áldozat a gyanúsított tanyáján dolgozott, és ott is lakott ellátás fejében. A két férfi azonban időnként – főként italozást követően – összeveszett, ami többször verekedésbe torkollott.

Egy ilyen összetűzés vezetett a 2021. október 24-én történt tragédiához is. A tanyatulajdonos – aki délelőtt már szomszédaival borozott – délután a későbbi áldozatával elfogyasztott némi alkoholt, majd vitába keveredtek egy kétes lopási ügy kapcsán. A veszekedés tettlegességig fajult, mely során a gyanúsított megverte a neki dolgozó férfit. A később kirendelt igazságügyi orvosszakértő véleménye szerint a sértett testén legalább huszonnyolc olyan sérülés volt, amely egy tompa tárgytól származott. Az idős ember nem élte túl a nyilvánvalóan hosszabb ideig tartó, agresszív bántalmazást.

A történtekről a mentőket és a rendőrséget az egyik szomszéd értesítette. Őt az elkövető hívta fel, miután rádöbbent arra, hogy mit tett.

A gyanúsítottat a rendőrök emberölés bűntette miatt őrizetbe vették. Az eljárás során beszerzett szakértői vélemények és a tanúk által elmondottak alapján a gyanúsítást a nyomozó hatóság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettére minősítette át, amelynek büntetési tétele tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés is lehet.

A főkapitányság munkatársai az ügy vizsgálatát befejezték, és a keletkezett iratokat átadták a főügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.