Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2011. December 02. 13:57, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Cáfol az NGM - nem szűnik meg a beteg gyermekek után járó fizetés nélküli szabadság

Cáfol az NGM - nem szűnik meg a beteg gyermekek után járó fizetés nélküli szabadság

Cáfolta a Nemzetgazdasági Minisztérium azokat a sajtóhíreket, hogy megszűnik a beteg gyermekek után járó fizetés nélküli szabadság.

A tárca közleménye szerint ezt továbbra is igénybe lehet venni a gyermek 10 éves koráig, és ugyaneddig jár a gyermekgondozási segély is.

Az új Munka Törvénykönyvéről szóló törvényjavaslat rögzíti, a gyermek gondozása érdekében járó fizetés nélküli szabadságot a gyermek 10 éves koráig lehet majd igénybe venni, ugyaneddig jár a gyermekgondozási segély is.A munkavállaló a gyermek 10 éves kora után, annak 12 éves koráig már nem fizetés nélküli szabadságra, hanem táppénzre lesz jogosult, amennyiben beteg gyermeke ápolása miatt keresőképtelen. A keresőképtelenség időtartamára a táppénz mellett felmondási védelem illeti meg munkavállalót. (Ezzel a módosítással a munkavállaló még jobban is jár, hiszen ebben a két évben táppénzt kap, míg a fizetés nélküli szabadság idején nem jár díjazás.) Összességében tehát egy technikai jellegű módosításról van szó, amely megteremti az összhangot a családtámogatási és egészségbiztosítási szabályokkal.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el