Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2024. Április 09. 07:38, kedd | Életmód
Forrás: MTI

Cannes - A fesztiválon mutatják be Kevin Costner westernfilm-sorozatának első részét

Cannes - A fesztiválon mutatják be Kevin Costner westernfilm-sorozatának első részét

A májusi cannes-i filmfesztiválon tartják a Horizon: An American saga című westernfilm-sorozat első részének világpremierjét, amelyet Kevin Costner rendezett, és ő játssza a főszerepet is - jelentették be hétfőn a szervezők.

A Vadnyugat meghódításáról szóló alkotást versenyen kívül mutatják be a világ egyik legjelentősebb filmes találkozóján.

"A Horizon: An American saga egy olyan történet, amely 35 évvel ezelőtt kezdődött, és nem is tudnék jobb helyet elképzelni a cannes-i fesztiválnál arra, hogy egy ilyen csodálatos kaland eredményét felfedjem a világ előtt" - idézte a fesztivál közleménye a filmsztárt, aki arra is emlékeztetett, hogy húsz éve nem járt a Croisette-en. "Vártam a megfelelő pillanatra, és büszkén mondhatom, hogy ez a pillanat elérkezett" - hangsúlyozta Kevin Costner.

A szervezők a westernfilm-sorozatot olyan "ambiciózus projektnek" nevezik, amely arról szól, "mennyi háborúba és erőszakba került az Amerikai Egyesült Államok felépítése és terjeszkedése".

A főszerepekben Kevin Costner mellett Sienna Miller, Sam Worthington és Jena Malone látható, a sorozat négy részből áll majd, amelyeket több hónap alatt fognak bemutatni.

A 69 éves amerikai színész és rendező már kipróbálta magát a western műfajában az 1990-ben készült Farkasokkal táncoló című kalandfilmmel, amelyben egy sziú törzshez közel álló polgárháborús katonát alakított. A film hét Oscar-díjat nyert, köztük a legjobb filmnek járót.

A 77. cannes-i fesztivált május 14. és 25. között rendezik meg, a hivatalos programba meghívott alkotások listáját csütörtökön párizsi sajtótájékoztatójukon hozzák nyilvánosságra a szervezők, akik már korábban bejelentették, hogy a fesztivál Quentin Dupieux francia rendező Le deuxieme acte (A második felvonás) című vígjátékának versenyen kívüli díszbemutatójával nyílik meg, a hivatalos versenyprogram nemzetközi zsűrijének elnöke Greta Gerwig, a Barbie című film rendezője, a nyitó- és a záróünnepség háziasszonya pedig Camille Cottin francia színésznő lesz.

Címkék: kevin costner, western

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 15. 07:53, szerda | Életmód

Bemutatták G. Fodor Gábor Orbán kontra Soros című könyvét

2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód

Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.