Városlista
2024. július 5, péntek - Sarolta, Emese

Hírek

2024. Február 14. 13:50, szerda | Helyi
Forrás: bacskiskun.hu

Célba ért a Budapest-Bamakó vármegyei legénysége

Célba ért a Budapest-Bamakó vármegyei legénysége

Sikeresen célba értek a magyar csapatok a Budapest-Bamako Rally viszontagságos kilométerein.

A vármegyei csapatokra méltán lehetünk büszkék, hiszen a fiúk teljesítették a küldetésüket, jótékonysági adományokkal megrakodva járták végig a kicsit sem veszélytelen kilencezer kilométert.

Tegnap győzelmi mámorban, hatósági felvezetéssel érkeztek meg Sierra Leone városába, ahol hatalmas tömeg fogadta az autókat és a legénységet.

A megyei hírportál tudomása szerint Kiskőrös, Kalocsa, Kiskunhalas, Bácsalmás, Baja, Jánoshalma, Kiskunfélegyháza képviselték Bács-Kiskunt, de örömmel vájruk jelentkezését és élménybeszámolóját más csapatoknak is, amennyiben nincs tudomásunk valakikről.

Rengeteg élmény, izgalom, veszély kísérte útjukon a fiúkat. Senegálban zavargások miatt kellett utirányt módosítani, több tíz kilométert gyalogoltak felváltva az autó mellett a lehetetlen terepviszonyok miatt, a marokkói határon letépték a Nyugat-szaharai zászló matricáját a kiskőrösi autóról. Láttak mély szegénységben élőket, csontsovány gyerekeket, akiknek édességet ajándékoztak, és sok egyéb holmit intézményeknek, iskoláknak, korházaknak.

Ugyanakkor, amint arról tudósítottak soha nem látták ilyen közelről a csillagos égboltot és csillagot sem ennyit. Életük meghatározó bő két hetén vannak túl, reményeink szerint sikerül majd stúdióbeszélgetésre hívni néhányukat.

Mindenesetre büszkék vagyunk rátok, jó mulatság, férfimunka volt!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 04. 16:38, csütörtök | Helyi

V. Halászléfőző verseny

Immáron ötödik alkalommal kerül megrendezésre városunkban a Halászléfőző-verseny 2024. augusztus 24-én (szombaton) a Kőfaragók terén.

2024. Július 04. 12:24, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Július 04. 10:18, csütörtök | Helyi

Tájékoztató a helyi autóbusz közlekedésről

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a helyi autóbusz közlekedés működtetését 2024. július 1-től a Dunamenti 2011 Kft. (székhely: 6000 Kecskemét, Nagy László utca 2.) végzi.

2024. Július 03. 16:23, szerda | Helyi

A digitális eszközök alkalmazása hosszú távon nem segíti a hiszti kezelését

A digitális eszközök alkalmazása hosszú távon nem segít a kisgyerekek hisztijének kezelésében, hanem inkább súlyosbítják az érzelemszabályozási problémákat - derül ki egy magyar-kanadai friss kutatásból.