Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2014. Június 03. 09:39, kedd | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Családi nap a Komplex telep-program keretében

Családi nap a Komplex telep-program keretében

Családi délutánt tartottak május 31-én, a Komplex telep-program keretében, melynek a Bankfalui Óvoda udvara adott otthont.

Családi délutánt tartottak május 31-én, a Komplex telep-program keretében, melynek a Bankfalui Óvoda udvara adott otthont. Az egészségfejlesztő nap vendége volt Mizsei György olimpiai bronzérmes ökölvívó és Ifjú Mizsei György profi Európa-bajnok, akik sportpályafutásukról tartottak előadást. A gyermekeket játékos szabadidős programok várták.

A szegregált lakókörnyezetben élő emberek segítésére, a kirekesztés, és a szegénység mélyülésének mérséklésére dolgozott ki fejlesztési programot a helyi önkormányzat. A pályázatot 2012. augusztusában nyújtotta be a város, ami sikeresnek bizonyult. A százötven millió forintból megvalósuló komplex telep-program az Alpári út 1/A, 1/B, 1/C számú épületeket és a Délibáb utca szegregátumát érinti. A programban 445 fő (3-45 éves) vesz részt. A Csillagház-Cserhaj szolgáltatóház az Alpári út 1. szám alatt kap helyet. A rendelkezésre álló keretből egészségnapokat, szűrővizsgálatokat, drogprevenciós előadásokat, a családvédelemmel kapcsolatos csoportos beszélgetéseket, közösségi rendezvényeket szerveznek.

A 3-6 éves gyermekek korai fejlesztésére épülő egészségfejlesztő napokat és a játékos szabadidős foglakozásokkal kapcsoljuk össze. A program során megtörténik az Alpári, Délibáb utcai szegregátumban élő gyermekek állapotfelmérése, szűrése. Óvónők és gyógypedagógusok tartanak számukra fejlesztő, feszültséget levezető, pozitív mintákat közvetítő foglalkozásokat. A szülők felvilágosító tartalmú előadást hallgatnak meg a drogprevenció, az egészséges táplálkozás, az egészséges életmód, a családi szerepek, konfliktusok a családban témakörökben. Első alkalommal (május 31-én) a rendszeres testmozgásra helyeztük a hangsúlyt. Mizsei György olimpiai bronzérmes és ifjabb Mizsei György Európai Bajnok profi ökölvívók tartottak előadást a sport a saját életükben játszott szerepéről, a sportban rejlő kitörés lehetőségéről. Ezzel párhuzamosan a gyerekekkel egy fejlesztő pedagógus foglalkozott, szociális munkások és a gyerekfelügyelők segítségével. Az óvoda másik részén az egészségnaphoz köthető ételeket kóstolhattak meg a résztvevők – tájékoztatta a Félegyházi Híreket Farkas Mihály projektmenedzser.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 10:58, kedd | Helyi

A kiskőrösi Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum nyerte az Év emlékhelye díjat

Átadták az Év emlékhelye díjat, amelyet 11 pályázó közül a Petőfi Emlékmúzeum nyert el.

2024. Május 14. 10:47, kedd | Helyi

Lakitelek - Felavatták Yunus Emre török költő szobrát

A török irodalom meghatározó, 13. században alkotó személyiségének állítottak emléket a Hungarikum Ligetben.

2024. Május 14. 07:54, kedd | Helyi

Úton átkelő teknősökre figyelmeztet a természetvédelmi egyesület

Az úton átkelő teknősök védelmére hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Május 13. 14:32, hétfő | Helyi

Megérkeztek az iskolákba a gyerekek digitális fejlődését elősegítő laptopok

Folytatódik a 2022. tavaszán megkezdett tanulói notebook kiosztási program.