Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Október 13. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Csányi 50 milliárdot ölne az élelmiszeriparba

Csányi 50 milliárdot ölne az élelmiszeriparba

A pénzpiacok és a mezőgazdaság után úgy tűnik, hogy az élelmiszeriparban is erőteljesen aktivizálja magát Csányi Sándor. Az OTP Bank vezére nagyjából 50 milliárd forint beruházást fontolgat: egy új vágóhíd, illetve a Pick új szegedi gyárának megépítését tervezi.

A Napi Gazdaságnak nyilatkozó üzletember azt mondta, hogy eddig mintegy 24 milliárd forintot fektetett be agrár-cégcsoportjának fejlesztésébe, ebből 15 milliárd forint az állattenyésztési ágazat fejlesztését célozta. Saját bevallása szerint a Bonafarm Csoportból eddig egyetlen forintot sem vont ki 1995 óta, minden eredményt visszaforgatott a vállalkozások fejlesztésére. Csányi nemcsak a magyar piacon, hanem külföldön is aktivizálja magát. Agrárcégének Szerbiában van egy kisebb tejipari üzeme, és jelen vannak Romániában is. Most készülnek egy újabb román befektetésre. Az afrikai befektetésük viszont most áll, mivel egy kicsit elbizonytalanodott, hogy szabad-e ilyen megtérülés mellett, bizonytalan politikai környezetben invesztálni.

Az OTP Bank első embere a napokban már többször hangoztatta, hogy itt az ideje a magyar mezőgazdaság fejlesztésének és terjeszkedésének, mert Ázsiában a következő évtizedekben emberek százmilliói, milliárdjai lépnek a gazdagodás útjára és jelentkeznek majd fogyasztóként az élelmiszerpiacon. Ez pedig óriási lehetőség, de nagy kihívás is a magyar mezőgazdaság számára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.