Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2023. Február 27. 09:16, hétfő | Belföld
Forrás: Ügyészség

Csapdába csalták egyikük édesapjának a bántalmazóit és bosszút álltak

Csapdába csalták egyikük édesapjának a bántalmazóit és bosszút álltak

A Kaposvári Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a két férfival szemben, akik kővel és karókkal álltak bosszút egyikük édesapjának bántalmazása miatt.

A vád szerint az egyik húszas éveiben járó férfi édesapját 2022 áprilisában egy feszítővassal támadták meg, melynek során nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A rokonát bántalmazó férfin a vádlott másnap úgy akart elégtételt venni, hogy őt és társait – a kilétét titokban tartva, fémhulladék elszállításának ürügyén – egy félreeső kaposvári utcába csalta, ahol már az út melletti növényzetben elrejtőzve várt rájuk a másik vádlottal.

Miután a sértettek megérkeztek, az egyik vádlott egy féltégla méretű követ dobott az autójuk szélvédőjére, majd a gépjárműből kiszálló sértettek irányába a vádlottak karókat hajítottak. Amikor meghallották, hogy az egyik megtámadott férfi a telefonján értesítette a rendőrséget, a vádlottak végül elmenekültek a helyszínről, azonban a kaposvári nyomozók rövid időn belül azonosították és elfogták az elkövetőket.


A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a garázdaság bűntettén túlmenően rongálás vétségével és közlekedés biztonsága elleni bűntettel vádolja a két férfit. Velük szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

A fényképeket a nyomozó hatóság a szemle során készítette.

Címkék: ügyészségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.