Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Június 10. 09:34, péntek | Helyi
Forrás: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Csapdába ejtették a félegyházi rablót, aki azért kifosztotta a kasszát

Csapdába ejtették a félegyházi rablót, aki azért kifosztotta a kasszát

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság járőrei még a dohányboltban elfogták a bűnelkövetőt. A nyomozók kezdeményezik letartóztatását.

Tegnap este egy férfi telefonált be a rendőrségre, és elmondta, hogy az egyik kiskunfélegyházi dohányboltot éppen kirabolják. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek. Kiderült, hogy egy 57 éves helyi lakos röviddel a bejelentést megelőzően bement az üzletbe, megfenyegette az ott dolgozó középkorú nőt, és a bevétel átadására szólította fel. Az asszony megijedt, de volt annyi lélekjelenléte, hogy kiszaladt a boltból. A bejárati ajtót becsukta és a kilincset tartva beszorította a rablót a boltba. Ezt vette észre egy férfi, aki pár perccel korábban távozott az üzletből. A nő segítségére sietett, értesítette a rendőrséget, és a járőrök kiérkezéséig a helyszínen maradt.

Az egyenruhások elfogták a dohánybolti rablót, akit nem zavart a bezártság: a rendőrökre várva biztos, ami biztos, kifosztotta a kasszát. A közel 80.000 forint készpénz a ruházatából előkerült, azt a károsult visszakapta.

A rendőrök a rablás bűntettével gyanúsítható bűnelkövetőt kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.