Városlista
2022. január 20, csütörtök - Sebestyén

Hírek

2011. Augusztus 10. 07:25, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Ócsára telepíthetik a bajba került devizahiteleseket

Ócsára telepíthetik a bajba került devizahiteleseket

A Pest megyei Ócsát javasolja a szociális családiház-építési program első ütemének helyszíneként a Belügyminisztérium.

Ez azt jelenti, hogy ide építenék a fizetésképtelen lakáshitelesek házait, akik bérlőként vehetnék igénybe a házakat.

A kormany.hu-n olvasható közlemény szerint a Belügyminisztérium azt javasolja, hogy 1000 négyzetméteres telkeket jelöljenek ki, ahol biztosítani lehet a házikerti növénytermesztést. A tervezett ingatlanokban korszerű és energiatakarékos közműellátás lenne, amely biztosítaná az alacsony rezsiköltségeket. A program lehetővé tenné a közfoglalkoztatás és saját munka alkalmazását is. A kormány döntéséig a Belügyminisztérium nem kívánt a programról további részleteket közölni, mint ahogy Ócsa polgármestere is csak megerősítette a tervezet létét, de ő sem akart részletekbe bocsátkozni.

Péntektől egyébként a bajba került devizahitelesek igényelhetik bankjaiknál az árfolyamrögzítést, mintegy 3 évre. A korábban elfogadott jogszabály alapján ez 2014. december 31-ig a svájci frank alapú hitel esetében 180, az eurókölcsönnél 250, míg a japán jen alapú hitel esetében 2 forintos rögzített törlesztőrészletet jelentené. A kegyelmi állapot lejárta után viszont a különbözetet is fizetnie kell majd a hitelesnek, méghozzá kamatokkal együtt.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: devizahitel

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 20. 18:04, csütörtök | Belföld

Több mint félezer új autóbusz áll munkába 2022 közepéig

A Volánbusz jármű-fiatalítási programja egyik legnagyobb, egyidejű beszerzésének eredményeként több mint félezer új autóbusz áll munkába 2022 első felében

2022. Január 20. 16:08, csütörtök | Belföld

Egyre több iskolás szeretne szakmát és érettségit szerezni

Egyre több nyolcadik osztályos iskolás szeretne szakmát és érettségit szerezni - derült ki a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) felméréséből, amelynek összegzését csütörtökön juttatta el az MTI-hez a szervezet.

2022. Január 20. 15:07, csütörtök | Belföld

Markáns hidegfronttal többfelé intenzív csapadék érkezik

Markáns hidegfront érkezik csütörtökön, amelynek nyomán többfelé várható intenzív csapadék: havas eső, akár villámlással, dörgéssel kísért hózápor - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel.

2022. Január 20. 14:03, csütörtök | Belföld

Több milliós értékben loptak el műkincseket

Elfogták a feltételezett elkövetőket, akik egy tiszaderzsi lakóházból vittek el műtárgyakat a tiszafüredi rendőrök a Tisza MEKTO egységének közreműködésével.