Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. November 22. 11:57, szombat | Helyi
Forrás: Gulyás Sándor

Csatasorba álltak a hókotrók

Csatasorba álltak a hókotrók

Csatasorba álltak a Városfenntartó és Szolgáltató Költségvetési Szervezet gépei, hogy havazás esetén járhatóvá tegyék a város több mint háromszáz utcáját.

Csatasorba álltak a Városfenntartó és Szolgáltató Költségvetési Szervezet gépei, hogy havazás esetén járhatóvá tegyék a város több mint háromszáz utcáját.

Az idei télen a költségvetési üzem kilenc eszközt (két nagy, két kicsi függesztett sószórót, valamint három nagy, két kisebb hókotrót) tud hadra fogni. A közelmúltban vásárolt, számítógéppel vezérelt, úgynevezett függesztett sószórónál grammos pontossággal lehet beállítani a síkosság-mentesítő anyag mennyiségét, a szórás szélességét, ami anyagmegtakarítást és a környezetterhelés csökkenését eredményezi. A vontatható sószórónak a járdák csúszásmentesítésénél veszik majd nagy hasznát, a többfunkciós toló lappal pedig az eddiginél hatékonyabb munkát tudnak végezni. A hómarót a járdák tisztításánál tudják eredményesen használni.
A telephelyen jelenleg 20 tonna síkosításgátló anyagot tárolnak, a későbbiekben pedig a kért mennyiségben szállítják az üzem Szegedi úti telephelyére. Elkészült a hó-szolgálati beosztás is. Havazás esetén az üzem dolgozói egy órán belül csatasorba tudnak állni. A külterületeken a városüzemeltetési osztállyal kötött szerződés értelmében alvállalkozók végzik a hó eltakarítását és a csúszásmentesítést.
Az ingatlanok előtti járdaszakaszok tisztítása, csúszásmentesítése a tulajdonosok feladata, esetleges balesetek esetében a felelősség is őket terheli – hangsúlyozta Vaszkó József, a költségvetési szervezet igazgatója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok