Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Június 06. 15:32, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Cserkész táborok újulnak meg Bugacon és Sárpentelén

Cserkész táborok újulnak meg Bugacon és Sárpentelén

Együttműködési megállapodást kötött a Kiskunok Vidékért Egyesület, a Magyar Cserkészszövetség és Bugac Nagyközség Önkormányzata

Együttműködési megállapodást kötött a Kiskunok Vidékért Egyesület, a Magyar Cserkészszövetség és Bugac Nagyközség Önkormányzata, mely lehetőséget biztosít arra, hogy pályázatot nyújtsanak be a bugaci és sárpentelei cserész táborok felújítására, turisztikai útvonal kiépítésre, illetve táborok, falunap megrendezésére a LEADER programhoz. Az okiratot ma (június 6-án) írta alá Kapus Krisztián, a Kiskunok Vidékéért Egyesület elnöke, Szabó László Bugac polgármestere és a Magyar Cserkészszövetség képviselője a kiskunfélegyházi Városházán.
A projekt célja, hogy két eltérő kulturális adottságokkal rendelkező helyszín (Bugac és Sárpentele) értékeit, hagyományait feltárja, és széles körben megmutassa az ifjúsági korosztály számára. Az együttműködési további célja élő kapcsolatok létrehozása, közös projektek megalapozása a Magyar Cserkészszövetség, Bugac Nagyközség Önkormányzata és a Kiskunok Vidékéért Egyesület együttműködésében. A két helyszínen, Bugacon és Sárpentelén egy-egy munkacsoport jön létre, amelyeket a kiválasztott koordináló fog össze. A csoportok az együttműködés keretei között felkutatják a helyi értékeket, megalapozzák a fejlesztések fenntarthatóságát. Ezzel párhuzamosan megvalósul a bugaci és a sárpentelei cserkésztábor felújítása, turistaútvonalat alakítanak ki Bugacon, megtörténik a helyi ásatás fogadóterületének rendezése. A megújított helyszíneken falunapot és táborokat szerveznek. Az elért eredményekről, illetve a helyi értékekről kiadványok készülnek. Pályázati siker esetén a beruházások jövő nyárra elkészülnek – tájékozatta a Félegyházi Közlöny Onlinet Katona Fábián Viktória, a Magyar Cserkészszövetség képviselője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.