Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. December 11. 11:41, szerda | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Csillagkerülők a városi könyvtárban

Csillagkerülők a városi könyvtárban

Gulyás László vezetésével zajlottak le a Csillagkerülő történelmi vetélkedő elődöntői a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

Gulyás László vezetésével zajlottak le a Csillagkerülő történelmi vetélkedő elődöntői a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A felső tagozatosok döntőjére december 9-én került sor. A legkiválóbbnak a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola csapata bizonyult. A felső tagozatosok döntőjére ma (december 11-én) kerül sor.
A Csillagkerülő honismereti kvízjáték Árpád vezértől Rákóczi fejedelemig öleli fel a magyar történelmet. A verseny hat, csillag formájú asztalka mellett zajlik, melyet hat fős csapatok ülnek körbe. Hat különböző témakörben versengenek, melyek címei a következők:
Szarvasűző; Vízbevesztő; Állam álom, váram várom; Szellő szárnyán, táltos hátán; Szép országunk szép határi; Kuruc-labanc, tiszta gubanc.
Az elődöntőkön város minden általános iskoláiból és középiskoláiból vettek részt diákok, összesen 223 fővel (általános iskolások: 128 fő, középiskolások: 95 fő).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: