Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Október 13. 08:53, hétfő | Helyi
Forrás: Dinnyés Gyula

Csodálatos környezetben, a Kőrös gátjánál tartottak 3D vadász, cserkelős íjászversenyt

Csodálatos környezetben, a Kőrös gátjánál tartottak 3D vadász, cserkelős íjászversenyt

Október 11-én szombaton a Békési Szabadidős Íjászok Társasága csodálatos környezetben, a Kőrös gátjánál tartottak 3D vadász, cserkelős íjászversenyt.

Ehhez a műfajhoz nem szokott Koppány Íjászok négy fővel neveztek a versenybe. Bányai Lili, Szeibert Nóra, Szeibert Imre és Dinnyés Gyula vállalta a koránkelést és az utazást.
Megérte, mert a festői környezetben elhelyezett valósághű 3D állatalakok leküzdése nagy tudást igényelt és hatalmas élmény volt. Fábi István főrendezőt dícséri a verseny magas színvonala, a célok rendkívül ötletes elhelyezése. A kétlövéses verseny szedte az áldozatokat is, mert a valós környezetben rejtőzködő célok helyenként 40-50 m-re is voltak. Kisebb nyuszik 15 m-es távolsága már szinte felüdítette a vadászszellemet.
A nagy létszámmal megjelenő íjászokat, isteni ajándékként, csodálatos napsütés melengette egész nap. 26 cél leküzdése egész napos feladatot adott, de megérte.
A Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesület tagjai nem vallottak szégyent és méltóan képviselték Kiskunfélegyháza város hírnevét, hiszen Szeibert Nóra ugyan nem talált kihívóra, de a ponteredményéhez hozzátartozik, hogy nem csak a saját kategóriáját nyerte meg, hanem ha nem felejtjük el a létszámot ellenőrizni és a szokásnak megfelelően följebb rakatjuk a felnőtt nő kategóriába, akkor ott is kimagasló eredménnyel nyert volna.

Bányai Lili aki egy éve sincs, hogy bontogatja tehetséges szárnyait élete második versenyén vett rész Békésen. Kizárólag mentális felkészítést tudtunk Neki adni, hiszen ilyen vadászatot még soha nem tapasztalt. Az elméleti felkészítés meghozta a váratlan sikert, hiszen felnőtt nő kategóriában több tapasztalt hölgyet is maga mögé utasítva a harmadik helyet szerezte meg.
Felnőtt férfi kategóriában sűrű lett az élmezőny, így pár lövésnyi lemaradással Szeibert Imre hatodik lett.Senior férfi kategóriában Dinnyés Gyula a legyőzhetetlen Árva Dénes mögött a második helyen végzett.
Az íjászpárbajba csak Dinnyés Gyula nevezett a Koppányok közül. Itt nem voltak korkategóriák, csak íjtípus kategóriák. Pusztai férfi kategóriában Dinnyés Gyula hetedmagával 26 pontazonossággal jutott be a döntőbe, ahol a legjobb eredménnyel 24 ponttal győzött.A Turul Koppány Íjászai HE következő nyílt versenye Kiskunfélegyházán november 26-án lesz a Hősök parkjában és a Fürdőszállóban, ahova minden érdeklődőt szeretettel meghívunk.
A következő időpont 2015. február 21. KÉSZ Sportaréna, ahol történelmi Országos Bajnokság kerül megrendezésre, szintén nyílt és ingyenes megtekintéssel.

Dinnyés Gyula
Koppányíjász

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.