Városlista
2024. június 22, szombat - Paulina

Hírek

2023. Március 03. 14:25, péntek | Külföld
Forrás: mti

Csökkentek a termelői árak az euróövezetben januárban

Csökkentek a termelői árak az euróövezetben januárban

Az euróövezetben a vártnál nagyobb mértékben csökkentek a termelői árak januárban az előző havihoz képest az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat pénteki jelentése alapján.

Az euróövezet termelői árai 2023 januárjában 2,8 százalékkal csökkentek az egy hónappal korábbihoz képest, jóval meghaladva a 0,3 százalékos csökkenést jelző piaci várakozásokat. Decemberben 1,1 százalékkal nőttek a termelői árak havi bázison.

A termelői árak csökkenése elsősorban arra vezethető vissza, hogy az energiaárak 9,4 százalékkal estek a decemberi 2,4 százalékos havi emelkedés után.

Energia nélkül a termelői árak 1,1 százalékkal emelkedtek havi szinten, ami 2022 májusa óta a legnagyobb emelkedés.

Az Európai Unióban a termelői árak januárban 2,2 százalékkal csökkentek a decemberihez viszonyítva, amikor 1,2 százalékos volt a havi növekedés.

A termelői árak az euróövezetben 15,0 százalékkal, az Európai Unióban 16,4 százalékkal haladták meg januárban az egy évvel korábbit.

Címkék: termelői árak

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 12:07, péntek | Külföld

Robbanószerkezettől halt megy egy gyerek Horvátországban

Robbanószerkezettől halt megy egy kilencéves cseh gyerek Horvátországban, az apát letartóztatták közbiztonság elleni súlyos bűncselekmény vádjával - közölte pénteken a Zára (Zadar) megyei rendőrség.

2024. Június 20. 08:02, csütörtök | Külföld

Hőmérsékleti rekordok dőltek meg az Egyesült Államok északkeleti térségét sújtó hőhullám nyomán

Hőmérsékleti rekordok dőltek meg az Egyesült Államok hőhullám által érintett északkeleti térségében, ahol 35 Celsius-fok fölé emelkedett a nappali csúcshőmérséklet szerdán.

2024. Június 17. 13:07, hétfő | Külföld

Lőszerrobbanás egy csehországi katonai kiképző központban, sérültek

Lőszerrobbanás történt hétfő délelőtt Csehországban, az Olmütz (Olomouc) melletti Libavá katonai kiképző központ területén, többen megsérültek - jelentette a cseh hadsereg az X közösségi hálózaton.

2024. Június 14. 07:26, péntek | Külföld

Jens Stoltenberg: a NATO-nak hosszú távú támogatást kell biztosítania Kijevnek

Az észak-atlanti szövetségnek kiszámíthatóságot kell biztosítania Kijev számára azzal, hogy azonnali és hosszútávú támogatás mellett kötelezi el magát úgy a katonai, mint a pénzügyi támogatás terén