Városlista
2023. június 5, hétfő - Fatime

Hírek

2023. Március 03. 14:25, péntek | Külföld
Forrás: mti

Csökkentek a termelői árak az euróövezetben januárban

Csökkentek a termelői árak az euróövezetben januárban

Az euróövezetben a vártnál nagyobb mértékben csökkentek a termelői árak januárban az előző havihoz képest az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat pénteki jelentése alapján.

Az euróövezet termelői árai 2023 januárjában 2,8 százalékkal csökkentek az egy hónappal korábbihoz képest, jóval meghaladva a 0,3 százalékos csökkenést jelző piaci várakozásokat. Decemberben 1,1 százalékkal nőttek a termelői árak havi bázison.

A termelői árak csökkenése elsősorban arra vezethető vissza, hogy az energiaárak 9,4 százalékkal estek a decemberi 2,4 százalékos havi emelkedés után.

Energia nélkül a termelői árak 1,1 százalékkal emelkedtek havi szinten, ami 2022 májusa óta a legnagyobb emelkedés.

Az Európai Unióban a termelői árak januárban 2,2 százalékkal csökkentek a decemberihez viszonyítva, amikor 1,2 százalékos volt a havi növekedés.

A termelői árak az euróövezetben 15,0 százalékkal, az Európai Unióban 16,4 százalékkal haladták meg januárban az egy évvel korábbit.

Címkék: termelői árak

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 03. 11:11, szombat | Külföld

Bukarestből Székelyföldre utazott a magánlátogatáson Romániában tartózkodó brit uralkodó

Bukaresti \"félhivatalos\" programja után péntek este megérkezett székelyföldi birtokára, Zalánpatakra III. Károly brit uralkodó - közölte az erdélyi Krónika hírportál szombaton.

2023. Június 02. 07:43, péntek | Külföld

Belgorodi ukrán betörési kísérletek visszaveréséről számolt be az orosz védelmi tárca

Visszaverték az orosz katonai és határvédelmi egységek ukrán fegyveresek három arra irányuló kísérletét, hogy behatoljanak Belgorod megyébe, és ott terrortámadást hajtsanak végre a polgári lakosság ellen.