Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. Február 20. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Csúsznak az újfajta számlák

Csúsznak az újfajta számlák

Nem készültek el a 15 napos határidő alatt az energiaszolgáltatók az új számlaképpel – erősítették meg a Magyar Nemzet által megkeresett szereplők a Népszava értesülését. Legkorábban áprilisban találkozhatunk az új típusú gáz-, távhő-, illetve villanyszámlákkal. A havi értesítő valamivel egyszerűbbé válik majd, bár az elszámolószámla hosszabb lesz.

Mint arról korábban a Magyar Nemzet beszámolt, az új típusú számlák első oldalán az eddigieknél is hangsúlyosabb helyet kap majd az, hogy mekkora a befizetendő összeg, és azt meddig kell kiegyenlíteni a szolgáltató felé. Emellett külön kiemelve kell feltüntetni, hogy a januári tízszázalékos rezsicsökkentés mekkora megtakarítást eredményezett a múlt hónapban, valamint összességében mennyi pénz maradt az ügyfél zsebében a kormány intézkedésének köszönhetően az év eleje óta. A szolgáltatók szerint azonban nem csupán ezeknek az elvárásoknak kell megfelelni, hiszen a Magyar Energia Hivatal is kezdeményezett változtatásokat a számlaképpel kapcsolatban. Ez alapján például az eddigi kétoldalas elszámolószámla háromoldalasra bővül, illetve a fogyasztó címe és elérhetősége átkerül a jobb oldalról a papír bal felső részére. Utóbbi azért jelent problémát, mert ehhez a borítékokon is változtatniuk kell a szolgáltatóknak. Ugyancsak újítás, hogy az energiacégeknek akkor is ki kell küldeniük a sárga csekket, amennyiben az ügyfél elektronikusan – csoportos beszedési megbízással vagy átutalással – fizeti be a felhasználás ellenértékét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: