Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Július 27. 15:09, szombat | Helyi sport
Forrás: Molnár Katalin

Diák sakkozóink Korondon

Diák sakkozóink Korondon

Hatodik alkalommal rendezték meg félegyházi és korondi fiatalok részvételével a hagyományos diák sakktábort. A fiatalok július 16-a és 21-e között jártak Korondon

Hatodik alkalommal rendezték meg félegyházi és korondi fiatalok részvételével a hagyományos diák sakktábort. A fiatalok július 16-a és 21-e között jártak Korondon, ahol a sakkverseny mellett a helyi szervezők gondoskodtak arról, hogy az erdélyi látnivalókból is ízelítőt kapjanak a diákok. A félegyházi csoport vezetője Nagy György, a Pince 72 Sakk Klub vezetője volt, a sakkversenyeket pedig Seres László, nemzetközi versenybíró felügyelte.
Megérkezésük estéjén a korondi tájháznál kopjafa-avatáson vettek részt, majd másnap elkezdődtek a versenyek. Délután a parajdi sóbányában töltötték idejüket, belélegezve a gyógyító sós levegőt. Az egész napos kirándulás idén a Gyilkos-tóhoz, majd a Békás-szoroshoz vezetett. A közeli, 1200 méter magas Firtos hegy tetejére lovasszekérrel és gyalogszerrel jutottak fel a táborozók egy egész napos túra keretében. Szombat délelőtt folytatódott a sakkverseny, amelyen a korondi Sándor Tamás 7 ponttal győzedelmeskedett, de a 2. és 3. helyet a félegyháziaknak sikerült megszerezniük. Ezüstéremmel térhetett haza Hideg Ferenc Bendegúz, aki 4, 5 pontot szerzett, bronzérmes lett Cserkó Máté, aki 4 pontot szerzett. Természetesen nem maradhatott ki a programból a korondi kerámiák megtekintése sem. IlyésVészty Mihály fazekasmester, népi iparművész műhelyében a „fazakalást” (korongozást) is kipróbálhatták a fiatalok.
A félegyházi táborozók egy kis meglepetéssel is szolgáltak korondi barátaiknak. „Félegyháza üdvözlete Korondnak” címmel Hajdu Ferenc Kiskunfélegyháza nevezetességeit ábrázoló fotóit vitték el, amely ezentúl a helyi művelődési ház sakktermének falait díszíti.
A jövő évi félegyházi viszontlátás reményében indultak haza a 6 napos táborozás után az ifjú sakkozók.

Molnár Katalin

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.