Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Július 28. 15:45, vasárnap | Belföld
Forrás: - szerk. -

Digitális átállás Magyarországon

Digitális átállás Magyarországon

A digitális földfelszíni sugárzás az eddigi analóg műsorszórás esetén megszokott három csatorna (M1, RTL Klub, TV2) mellett további négy televíziós csatorna és három rádióadás ingyenes vételét teszi lehetővé

Az első ütemben, július 31-én a Budapest Kab-hegy, Szentes, Győr, Szeged vonalon, a második ütemben, október 31-én pedig az északkeleti országrész és a Dunántúl déli részén lévő adótornyokat hangolják át. Az átállás azokat érinti, akik hagyományos tető- vagy szobaantennával tévéznek. Ők jelenleg, előfizetési díj nélkül, csak három földfelszíni sugárzású csatornát fognak. Nekik vagy set-top boxot kell beszerezniük, amely a hagyományos tévékészülékekhez is csatlakoztatható, vagy dönthetnek úgy is, hogy új tévékészüléket vásárolnak, amely már tartalmazza a jelátalakítót.

A digitális földfelszíni sugárzás az eddigi analóg műsorszórás esetén megszokott három csatorna (M1, RTL Klub, TV2) mellett további négy televíziós csatorna (M2, Duna, Duna World, Euronews) és három rádióadás (MR1-Kossuth Rádió, MR2-Petőfi Rádió, MR3-Bartók Rádió) ingyenes vételét teszi lehetővé. Megyénkben 6935 háztartás igényelt támogatást. Az NMHH szakemberei július 31-ig befejezik a digitális vételi eszközök telepítését. A támogatást az átállás után még egy hónapig kérhetik. Aki nem jogosult a támogatásra, annak érdemes minél előbb átállnia a digitális vételre. A digitális földi műsorszórással terjesztett adások már most az ország egész területén elérhetők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.