Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. November 13. 15:35, szombat | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Disznótort rendeztek a Közelszőlőben

Disznótort rendeztek a Közelszőlőben

Sült hagymás vér, toros reggeli, orjaleves, disznótoros (hurka, véres hurka, kolbász) töltött káposzta, pecsenye, sült malac és szomjoltó is akadt bőven a november 13-án megrendezett Közelszőlői Disznótoron.

Hagyományőrző célzattal rendezte meg a Huszka József Hagyományőrző és Sportegyesület a Déli Agrárszakképzési Centrum - Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, valamint az Amatőr Királyi Szakácsok közreműködésével a Közelszőlői Disznótort szombat délelőtt Kőzelszőlőben, a Platán utca Akácfa utca felőli végén található Szérűskertben.

- Szerettünk volna megidézni egy igazi vidéki disznótort. Ma délelőtt végigsütjük-főzzük azt a termékkínálatot, ami megtalálható egy falusi disznóvágáson. A reggel természetesen azzal indult, hogy leszúrtuk a malacot (melyet természetesen a szúró- illetve fogópálinka elfogyasztása előzött meg). Ezt követően sült hagymás vérrel kínáltuk az érkező vendégeket. A nap folyamán sült pecsenyét, fehér és véres hurkát, kolbászt, pirított májat, hagyományos töltött káposztát, gerinccsontból készült orjalevest sok zöldséggel, csigatésztával, és ropogósra sült malacot is lehet fogyasztani, mellé pedig szomjoltónak forró teát és forralt bort kínálunkkínálunk – osztotta meg lapunkkal a rendezvény részleteit Kollár László fő szervező.

A délelőtt folyamán az íjászatot is ki lehetett próbálni, illetve a Pálmonostori Lovas Klub lovagoltatással színesítette a rendezvényt. A jó hangulatról pedig korhű ruhába öltözött citerazenész, valamint Kiss Ákos Jenő nótaénekes gondoskodott.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.