Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2014. Június 07. 17:00, szombat | Helyi
Forrás: - szerk. -

Dupla annyi holmit pakolunk a bőröndbe, mint kellene…

Dupla annyi holmit pakolunk a bőröndbe, mint kellene…

Egy érdekes felmérés szerint a nők pontosan kétszer annyi holmit cipelnek magukkal a nyaralásra, mint amennyire valóban szükségük lenne.

Egy érdekes felmérés szerint a nők pontosan kétszer annyi holmit cipelnek magukkal a nyaralásra, mint amennyire valóban szükségük lenne.
Hogy számokkal is igazoljuk kijelentésünket, a következőkre derül fény a kutatásból.
Ha egy kéthetes utazást veszünk alapul, akkor elmondhatjuk, hogy a nők átlagosan 44 ruhadarabot gyömöszölnek be a bőröndjükbe: 18 felsőrészt, 12 nadrágot és szoknyát, 6 bikinit és 8 pár lábbelit. Végül ezeknek csak nagyjából a felét veszik fel a nyaralás alkalmával.
A Lanchester Egyetem kutatói még azt is kiszámolták, hogy a bepakolás általában 4 órát vesz igénybe, sőt mi több, minden tizedik nő akár 12 órát is eltölt vele. A megkérdezettek többsége úgy nyilatkozott, hogy kifejezetten utál csomagolni, 21 %-uk stresszesebb elfoglaltságnak tartja egy keményen végigdolgozott munkanapnál is.

A kutatás egyik vezetője mindezen tényezőket azzal magyarázta, hogy a nők előre terveznek és felkészülnek olyan különféle helyzetekre is, ami a férfiak fejében esetleg meg sem fordul. Az elcsomagolt lábbelik mennyisége sem meglepő, hiszen ha jól átgondoljuk, akkor minden öltözékükhöz szükségük van megfelelő cipőre is.
Na és mi a helyzet Veletek? Mennyi olyan ruhadarabot hoztok haza a nyaralásból, ami egyszer sem volt rajtatok?

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak:

2024. Április 30. 08:40, kedd | Helyi

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).