Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Június 19. 09:28, szombat | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Dupláztunk Ausztriában

Dupláztunk Ausztriában

Kilenc Supercar pilóta vágott neki a június 12-13-án a Greinbcahban megrendezett Rallycross Osztrák, és Szlovák bajnoki illetve FIA CEZ futamon.

Hazánkat Luigi és Harsányi Zoli képviselte ebben a kategóriában. Luigival készített villám interjút olvashatják:

Miként alakultak számodra a szabadedzések a két nap?

- A szombati napon minden tökéletesen alakult, vasárnap mindig okozott valami bosszúságot. A rajt után összeakadtunk és megsérült a futómű. Utána nem lettünk kész időben az autóval, mert súlyosabb lett a sérülés, mint gondoltuk, vagy nem jól választottunk gumit. Aztán elkezdett esni az eső. Beálltam a rajtba, el is jöttem elsőnek, de már az első kanyarban maximum fokozaton kellett mennie az ablaktörlő lapátnak. De jó volt végül ezeket leszámítva. Jobb ez, ha így van, mert csatáznom, előznöm kell. Ha meg mindig elmennék előre, akkor valójában csak azt szoknám meg.



Az előfutamokban mennyire sikerült brillíroznod?

- Azt gondolom, hogy szombaton nagyon, a vasárnap bonyolultabb volt picit. Nagyobb volt az aprítás, mert jött az Ales Fucik, ő azonnal „megfűszerezte” a futamainkat. Vasárnap kicsit agresszívabbak volt a srácok, de azért úgy érzem sikerült helytállnom.

Két nap két verseny?

- Igen.

Jött a döntő futam. Hatan maradtatok a rajtprocedúrára, ahol kilőttél, mint akit öten kergetnek. Elsőként intett le a kockás zászló. Úgy alakultak a döntők, ahogy te szeretted volna?

- A szombati napon igazából sokkal jobban domináltam. Az egyes kockából rajtoltam, így várhatóbb volt a sima győzelem. Vasárnap a kettes kockából rajtoltam, ott azért egy nagyobb küzdelemre számítottam. Viszont annyira elkaptam a rajtot, és leléptem mindenkiről, hogy a magam tempóját tudtam autózni, ami elég volt a győzelemhez.

Mind a két nap sikerült dominálni a pályán? Volt-e esetleg kalandod?

- Szombaton semmi kaland nem történt velem, vasárnap viszont volt bőségesen. Azt gondolom, hogy sikerült kézben tartanom a vasárnapi napot is.

Milyen érzés volt korábbi profi pilótákkal versenyzeni és a dobogón állni?

- Amikor a Höller apuval, a Harsányi Zolival, vagy a régi legendás nevekkel az ember fölkerül a dobogóra, az mindig olyan mintha megvalósítanál egy álmot. Vasárnap Harsányi Zolival majdnem sikerült a dobogóra állnunk közösen, az egy nagyon jó kis eredmény lett volna. Negyedik lett Zoli, amihez gratulálok neki. Ez az idei legjobb eredménye.



Legközelebb merre és mivel?

- Most hétvégén Svédországban tesztelek Höljesben a Peugeottal, és onnan utazunk Sosnovára.

Partnereink: Valton Sec Zrt., Allied Software Systems Kft., Príma Pék Finompékáru Kft., Spice Communication Kft., Juna-Sec Kft., Juna Group Kft., Piramis Építőház Kft., Bau-Styl Kft., Új Ház Centrum Kft., Új Ház Centrum Bau Star Kft., XTRM Group Kft., Apple PS Kft., Valton-Master Car Kft., Wescam Kft., Cargostar Kft., Sanlander Kft., Eurodesgin Kft.

- Hajósi Miklós -

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.