Városlista
2022. október 8, szombat - Koppány

Hírek

2015. November 04. 18:49, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Egészséges falatok a Tupperware konyhából

Egészséges falatok a Tupperware konyhából

Ma (november 4-én) tartotta soron következő foglalkozását a Tupperware Főzőklub a Móra Ferenc Művelődési Központ emeleti klubszobájában.

A ködös, párás késő őszi idő sem tartotta vissza a Tupperware háziasszonyait a sütés-főzéstől és az egészséges, tápláló fogások elkészítésétől. Egy kicsit belopózott a közelgő ünnepekre való várakozás a menübe a szegfűszeges sütemény ínycsiklandó illatának varázsától, de mindemellett hétköznapi sőt akár ünnepi vacsorának vagy ebédnek is tökéletesen megfelelő fogások kerültek asztalra. Az alapanyagok tekintetében semmi különlegeset nem kellett beszerezni a háziasszonyoknak ezúttal sem, hiszen bármelyik üzletben elérhetőek az ételek elkészítéséhez szükséges hozzávalók, sőt sokunk az éléskamrából, vagy épp a hűtőszekrényből is elő tudja venni bármikor ezeket a nyersanyagokat.

Az est folyamán az alábbi ételek készültek el a szorgalmas háziasszonyok kezei által:

  • Tárkonyos borsóleves húsgombóccal
  • Halpástétom teljes kiőrlésű bagettel kínálva. (A pástétom elkészítésében a Tupperware kombi shafe nyújtott jó szolgálatot.)
  • Desszertként pedig ünnepi darálós keksz került a tányérokra, melynek elkészítési idejét a Tupperware tökéletes darálója csökkentette minimálisra.

Természetesen minden egyes fogást górcső alá vettek a főzőklub résztvevői mind az alapanyagok, mind pedig az elkészítésük tekintetében, és az elkészült remekműveket természetesen végig is kóstolták. A recepteket Drozdikné Jutka foglalkozásvezető mindig megosztja az érdeklődőkkel és kóstolás után ki-ki felírhatja közülük azokat, amelyeket igazán ízletesnek ítélt az est folyamán.

Nagyon nagy segítséget jelent az, hogy minden egyes mozzanatot megnézhetnek az ételek elkészültéig, így otthon már úgymond szinte rutinból megy egy-egy finomság megalkotása.

Akik még nem ismernék a főzőklubot, azok számára közöljük, hogy minden hónap első szerdáján 17 órától tartják a foglalkozásaikat a Móra Ferenc Művelődési Központ emeleti klubszobájában. Korra, nemre való tekintet nélkül szívesen látnak mindenkit egy kötetlen, jó hangulatú délutánra, ahol nemcsak sütni-főzni lehet, hanem recepteket gyűjteni és megismerni a Tupperware edények és eszközök különleges világát. Mindezt bármiféle kötelezettség nélkül!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 07. 16:48, péntek | Helyi

Petőfi 200. Csapatíjász Verseny

A Huszka József Hagyományőrző és Sport Egyesület október 8-án (szombaton) csapatíjász versenyt rendez Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójának és a szabadságharc hőseinek emlékére.

2022. Október 07. 10:49, péntek | Helyi

Decemberig fokozott ellenőrzést rendeltek el Bács-Kiskun megyében

Dávid Károly r. vezérőrnagy 2022. október 7-én 0 órától 2022. december 6-án 24 óráig Bács-Kiskun megye közigazgatási területére vonatkozóan fokozott ellenőrzést rendelt el.

2022. Október 07. 09:41, péntek | Helyi

Pusker Júlia újra Kiskunfélegyházán

A kecskeméti származású kiváló hegedűművésznő koncertet ad 2022. október 7-én, pénteken 17 órakor a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola Jankovszki Ferenc koncerttermében.

2022. Október 07. 09:07, péntek | Helyi

15 méter mély kútból mentettek ki egy tacskót a tűzoltók

Egy tizenöt méter mély kútba esett Udvaron egy kutya.