Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. November 04. 18:49, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Egészséges falatok a Tupperware konyhából

Egészséges falatok a Tupperware konyhából

Ma (november 4-én) tartotta soron következő foglalkozását a Tupperware Főzőklub a Móra Ferenc Művelődési Központ emeleti klubszobájában.

A ködös, párás késő őszi idő sem tartotta vissza a Tupperware háziasszonyait a sütés-főzéstől és az egészséges, tápláló fogások elkészítésétől. Egy kicsit belopózott a közelgő ünnepekre való várakozás a menübe a szegfűszeges sütemény ínycsiklandó illatának varázsától, de mindemellett hétköznapi sőt akár ünnepi vacsorának vagy ebédnek is tökéletesen megfelelő fogások kerültek asztalra. Az alapanyagok tekintetében semmi különlegeset nem kellett beszerezni a háziasszonyoknak ezúttal sem, hiszen bármelyik üzletben elérhetőek az ételek elkészítéséhez szükséges hozzávalók, sőt sokunk az éléskamrából, vagy épp a hűtőszekrényből is elő tudja venni bármikor ezeket a nyersanyagokat.

Az est folyamán az alábbi ételek készültek el a szorgalmas háziasszonyok kezei által:

  • Tárkonyos borsóleves húsgombóccal
  • Halpástétom teljes kiőrlésű bagettel kínálva. (A pástétom elkészítésében a Tupperware kombi shafe nyújtott jó szolgálatot.)
  • Desszertként pedig ünnepi darálós keksz került a tányérokra, melynek elkészítési idejét a Tupperware tökéletes darálója csökkentette minimálisra.

Természetesen minden egyes fogást górcső alá vettek a főzőklub résztvevői mind az alapanyagok, mind pedig az elkészítésük tekintetében, és az elkészült remekműveket természetesen végig is kóstolták. A recepteket Drozdikné Jutka foglalkozásvezető mindig megosztja az érdeklődőkkel és kóstolás után ki-ki felírhatja közülük azokat, amelyeket igazán ízletesnek ítélt az est folyamán.

Nagyon nagy segítséget jelent az, hogy minden egyes mozzanatot megnézhetnek az ételek elkészültéig, így otthon már úgymond szinte rutinból megy egy-egy finomság megalkotása.

Akik még nem ismernék a főzőklubot, azok számára közöljük, hogy minden hónap első szerdáján 17 órától tartják a foglalkozásaikat a Móra Ferenc Művelődési Központ emeleti klubszobájában. Korra, nemre való tekintet nélkül szívesen látnak mindenkit egy kötetlen, jó hangulatú délutánra, ahol nemcsak sütni-főzni lehet, hanem recepteket gyűjteni és megismerni a Tupperware edények és eszközök különleges világát. Mindezt bármiféle kötelezettség nélkül!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.