Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2021. Május 10. 16:06, hétfő | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Egy hétig titkolta három leopárdjának megszökését egy szafaripark

Egy hétig titkolta három leopárdjának megszökését egy szafaripark

Egy héten át titkolta a nagyközönség elől három fiatal leopárdjának megszökését egy kelet-kínai szafaripark.

A Global Times című kínai napilap szerint a Hangcsoui Szafaripark három nagymacskáját már május 1-jén látták szabadon kóborolni a falulakók, ám az intézmény csak május 8-án tájékoztatta hivatalosan a helyieket a ragadozók megszökéséről - írja a The Guardian című brit napilap online kiadása.

A leopárdok közül kettőt már befogtak, mindkét állat jó egészségi állapotban van. Egyelőre tisztázatlan, hogy miként sikerült kiszökniük a parkból.

A hangcsoui vezetőség hétfőn a WeChat kínai közösségi alkalmazáson arról számolt be, hogy a keresőcsapatok egyebek között drónokkal és vadászkutyákkal kutatnak a harmadik állat után. A leopárdot vasárnap észlelték egy drónnal, de amikor megpróbálták megközelíteni, sikerült elmenekülnie.

A szafariparkot hevesen támadják amiatt, hogy a leopárdok kiszökésének elhallgatásával veszélynek tette ki az embereket, ráadásul a nagymacskák épp a munka ünnepéhez kapcsolódó ötnapos munkaszünet alatt kóboroltak szabadon, amikor Hangcsou megtelt turistákkal.

A hatóságok vizsgálják, hogy miként szökhettek ki az állatok, és kihallgatták a szafaripark illetékesét.

Az intézmény szombaton a Weibo közösségi oldalon azt írta, "őszintén sajnálja", hogy nem jelentette előbb az állatok megszökését. A késlekedést azzal indokolta, hogy a fiatal leopárdok kevésbé agresszívek, és azért nem számoltak be az esetről, mert nem akartak pánikot kelteni.

A park ideiglenesen zárva tart, amíg felülvizsgálja biztonsági protokollját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése